Nu har EU slagit fast att för transporter inom Sverige och andra länder gäller de nationella lagarna och avtalen. Nu ska slavarbetet bort

Äntligen har det blivit nya lastbilsregler i EU. Detta är inte ett april skämt för frågan är gammal. De nya reglerna att det är svenska regler om löner och avtal som ska gälla för inrikestrafik i Sverige. Motståndarna mot de nya reglerna har framför allt kommit från Östeuropa. Det här innebär samtidigt att det måste kontrolleras ordentligt så att vi får bort det rena slavarbete som chaufförer har tvingats till av sina arbetsgivare.

Jag är ganska säker på att åkarna kommer att försöka fuska med detta och kallar det internationell trafik, men hoppas jag har fel. Det har funnits många avslöjanden om hur dessa åkare mer eller mindre tvinga chaufförerna att jobba mot våra regler. Det här kommer att gynna Svenska företag i kampen om jobben och har varit en lång kamp som parlamentariker från Sverige men även från andra länder agerat och nu fick igenom.

Däremot är jag besviken på media för det har varit ointressant att ge utrymme i den svenska pressen. Det här har jag skrivit torsdag morgon och det enda jag hittat var en kort notis i text TV. Men och jag säger men det här måste man kontrollera noga för transportbranschen i Östeuropa har inte varit seriös. Det är företagen som ska åka dit och inte de som kör bilarna och jag tycker även att de som skickar gods har ett ansvar och inte låta oseriösa företag ta jobben. De vet ju om vart deras gods ska när de beställt transporten. De som man kommer på ska inte kunna köra vidare utan bilarna måste klampas och böterna och straffen ska vara reglerade innan man får köra vidare. Men som sagt det gäller för transporter inom Sverige. Det är bra att man kommit fram till detta beslut och att man inte får komma hit och dumpa priserna och de som kör bilarna är slavar eller att vi kan säga har varit

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.