Smittan Corona ökar igen och det gör även dödstalen Ska vi bara sitta i dödens väntrum och vänta

Tar det här med Corona pandemin aldrig slut. Det ser i alla fall inte ut som den ens bromsas upp. Nu sker det som om den är på uppgång igen då det sker en ökning i hela 74 länder. Det är ingen lokal pandemi utan den har till stora dela fått fäste på hela jordklotet. Det ser ut att inte bli något stopp förrän det kommer något vaccin om det kommer. Nu hörs det glädjande att det är vaccin på gång bara det hjälper och inte har för stora effekter som är negativa.

Det tar också på krafterna och humöret när det inte ens blir någon minskning så att hoppet ökar. Det finns helt enkelt inget man kan göra om man vill följa de råd som ges ut. Folk blir rädda och passiva av detta. Vi har nyligen fått rapporter om hur BNP utvecklas och i de flesta länderna har den backat mer än 10%. Det är ingen som vet hur det blir med ekonomin för länder och folk om detta fortsätter. Det räcker med de effekter som redan hänt och det skulle vara hemskt om det framöver kommer att bli så det blir en massa konflikter tack vare den ekonomiska situationen men msn kan inte utesluta det och det kan nog även bli ekonomiska flyktingar på många ställen i världen. Det är för många säkert som att sitta i dödens väntrum och nu är det minst 700000 som har dött men det är säkert många med mig som tror att siffran är betydligt högre eftersom vi knappast tror på rapporteringen från flera länder.

Jag lägger nu ut två korta artiklar från Omni som handlar om smittan och dödstalen.
Spridningen av covid-19 ökar i 74 länder, enligt en kartläggning av norska Verdens Gang.
– Vi ser en ökning mycket tidigare än vad vi hade hoppats på. Vi trodde vi skulle klara oss en bit in i hösten, sa statsepidemiolog Anders Tegnell vid dagens pressträff, enligt Aftonbladet.
De senaste dagarna har smittspridningen åter tagit fart i Tyskland, Spanien, Belgien och Frankrike. Men enligt Aftonbladet är spridningen värst i Nordamerika och Latinamerika, Indien och delar av Mellanöstern.

Det globala dödstalet gällande coronaviruset har passerat 700 000, enligt Johns Hopkinsuniversitetets statistik. Enligt Reuters handlar det i nuläget om i genomsnitt ett dödsfall var 15:e sekund.
Hårdast drabbat är USA, med över 150 000 dödsfall. Därefter kommer Brasilien med över 90 000 och Mexiko med 45 000 döda. Slut citat

En kommentar

  1. Sixten Jonsson

    Nej du ska hämta dina persedlar i uUmeå och flytta hem till Långvattnet för där kan du få ett långt och tryggt liv i en vacker miljö och kontakten med omvärlden är god och service finns och vill du krydda den finns det att köpa.Lev väl,länge och gott på landsbygden då slipper du kontamineras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.