Spänningarna mellan USA och Kina går hela tiden åt fel håll och det är inte bra

Förhållandena mellan USA och Kina har blivit betydligt kyligare och för mig som får se och läsa förstår jag att det blivit så. Det är självklart på ett sätt som Trump agerat.Han sätt att agera när det gäller handeln där han efter att ha mött Kinas ledning och framtiden så ljus började Trump med en massa tullar på Kinesiska varor. Sedan började även Kina att agera. Jag tycker också det spillt över på andra saker som Hongkong och nu är ytterligare spänningar och hårda ordval de båda supermakterna utövar mot varandra.

Så här beskriver Omni det senaste. Peking uppmanar USA att stoppa alla handlingar som kan leda till en eskalering av spänningarna mellan de två länderna. Det rapporterar den statliga kinesiska nyhetsbyrån Xinhua enligt AFP.

USA:s försvarsminister Mark Esper ska i ett telefonsamtal med den kinesiska försvarsministern Wei Fenghe, i sin tur uttryckt oro för Pekings ”destabiliserande aktivitet” nära Taiwan och i Sydkinesiska havet.

Ländernas relation har snabbt försämrats under året på grund av en rad punkter. USA är bland annat kritiska mot Kinas hantering av coronapandemin, Huawei, Hongkong och Taiwan. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.