Bill Gates tycker det är märkligt att Trump inte bejakar konkurrens inom sociala medier(Tiktok)

Bill Gates tycker det är bisarrt att Trump försöker få bort en konkurrent till Facebook. Han tycker det är för dålig konkurrens inom sociala media och det får man lov att ska att han har helt rätt i. Trump han har av någon anledning fått för sig att han rent generellt är emot allt vad Kina gör. Jag skulle frågat mig vad det är som gör att Kina mer eller mindre ökat sin dominans på område efter område när det gäller handeln. Jag tror inte de amerikanska företagen hänger med i den snabba utvecklingen av varor och produkter som sker i Kina. Jag tycker det verkar som att de i stort sett gäller allt. Jag tror det beror på det enormt stora utbud som Kina har genom att ha satsat mycket på utbildning och forskning med skattemedel.

Så här skriver Omni om Tiktok. ”Det är ”bisarrt” att Donald Trump genom sitt agerande mot kinesiska Tiktok försöker att få bort Facebooks enda konkurrent, säger Microsoftgrundaren Bill Gates i en intervju med Wired.
Gates medger att det kan framstå som att han talar i egen sak då Microsoft förhandlar om att köpa upp Tiktok. Men han menar ändå att det vore positivt med mer konkurrens mellan sociala medier-plattformar.
Gates säger att händelseutvecklingen i sig är ”märklig” och att det är ”dubbelt märkligt” att Trump kräver att staten får en del av köpeskillingen om Microsoft köper Tiktok.” Ja Bill Gates har helt rätt i det han säger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.