Västerbotten har fått för många registrerade med Corona och nu ska 20000 studenter testas och de som kommer från andra delar än länet får inte registreras här då rödlistar Norge oss

Statistiken ljuger om antalet smittade av Corona. Det innebär nu att antalet smittade i Västerbotten minska och förhoppningsvis blir vi inte rödlistade av Norge. Det är ytterligare 8 regioner som fått fel svar nämligen att man har varit smittbärare. Totalt i Sverige rör det sig nu om ca 3700 personer som fått fel svar från egentagna PCR test vad det nu betyder. Enligt Aftonbladet är det på ett labb vid Karolinska institutet och privata ABC labs. Testmetoden var CE märkt med ett kit som inte höll kvalitén och det kom från Kina. Hur man kan fuska med CE märkningen i Kina hoppas jag man reagerar mot Kina.

Nu ska man testa ca 20 tusen studenter på Umeå Universitet och då kommer det folk från hela Sverige hit som kan ha smittan. Jag förutsätter att Folkhälsomyndigheten som är beställare av testet redovisar de som ev är smittade på den regionen de kommer ifrån så inte de som kommer utifrån registreras på Västerbotten som kan göra det lättare för norrmännen att stänga och rödlista Västerbotten för att skydda sin egen handel som är för dyr så norrmännen vill handla i Sverige. Det är mycket konstigt som kommer av denna pandemi. Först och främst att ländernas agerande har gjort inskränkningar i det som var grunden för EU medlemskapet nämligen den fria rörligheten. Den begränsningen är jag övertygad om är en bidragande orsak till det ekonomiska ras vi haft och som vi nu får betala för när ekonomin har backar. Jag är mycket besviken på EU att man inte har haft klart för sig att en pandemi kan komma och hur beter vi oss då

5 kommentarer

  1. Petter

    Om de är smittade och befinner sig här måste de ju registreras där de befinner sig och kommer att vistas under sjukdomen .

  2. Krister

    Märkliga kommentarer rakt igenom det här blogginlägget.
    Vi tar den sista först. Du är besviken på EU för att de inte haft tillräcklig planering om en eventuell pandemi och dess följder. Samtidigt hyllar du det egna partiet för att Sverige skulle ha haft en bra planering för samma sak. Trots allt visar ju ALL statistik att Sverige haft sämre planering för pandemin än de flesta andra EU-länder. Och, observera, vi har en socialistisk regering, INTE en alliansregering som du brukar skylla det mesta på.
    Du hänger upp dig att de flesta EU-länder stängt (begränsat) sina gränser. Det är väl en fullständigt självklar sak, då vi vet att begränsad rörlighet bland medborgarna minskar smittspridningen. Det lyckades ju till och med den MYH styrda svenska regeringen fatta och förbjöd onödiga resor inom landet under ett antal månader i våras. Har du redan glömt det?
    Att Norge stänger gränsen mot olika regioner i Sverige beror naturligtvis på att de lyckats begränsa smittan i sitt land betydligt bättre än vi i Sverige, speciellt på bland den äldre befolkningen, och de vill behålla den positiva trenden.
    Att påstå att detta skulle vara ett sätt för den norska regeringen att minska gränshandeln är ju befängt. Du har inget som helst bevis som styrker det påståendet, utan det är din egen åsikt, så sluta presentera det som ett fakta. Eller presentera bevis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.