Guldklubben har gått i graven och idag ett gravöl

Idag lägger vi helt Guldklubben bakom oss. Guldklubben är en sammanslutning av män och kvinnor som fått Riksidrottsförbundets (RF) högsta utmärkelse. Vi har tidigare på årsmötet enhälligt beslutat oss för att lägga ned den. Orsaken är ganska enkel det finns inga som söker utmärkelsen då det inte finns några som klarar av att kvalificera sig dit. Föreningar och distrikt och inga som arbetat så länge som krävs.

Nu kan jag inte detaljerna utantill men det finns inga från länet som söker. Vi har även haft stipendier men de har nog varit för låga som 2000kr och det är inte mycket pengar och vi har inte gott om dem eftersom intäkterna är medlemsavgifterna. Idag ses vi på ett koronasäkert sätt och käkar lunch. Det har känts lite vemodigt men eftersom det inte kommer till nya medlemmar då det är så höga krav för att få Riksidrottsförbundets förtjänsttecken. Vi flyttar över de korvören vi har kvar till VIS VÄSTERBOTTENS IDROTTSHISTORISKA SÄLLSKAP där det går att bli medlem.

5 kommentarer

  1. Mats Andersson

    Varför ordnade ni inte att Bengt Lundberg Mr UIK kunde vara med? Det Bengt gjort för handbollen i Umeå är stort, Han hjälpte till med Björklövens sommarträning han tillsammans med ett antal handbollsgubbar, Rolf Rönnkvist, Jan Allan Bergström mfl.. såg till att finansiera de första åren av UIK:s damfotboll och köpet av Marta något som verkligen satt Umeå på kartan.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Han var inbjuden men hade inte möjlighet att vara med. Alla som fått RFs förtjänsttecken var inbjudna och som var medlemmar

      • Mats Andersson

        Som skriver själv på FB så är han för dålig i kroppen för att ta sig till sjöbris med rollatorn – ingen färdtjänst och pension gjorde att han tvingades att avstå!

        • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

          Det enda jag fick reda på är att han inte var i tillräckligt bra form för att ta sig till båten trots att det nog inte är mer än 500 meter från hand bostad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.