I kväll spelade UIK hemma liksom Björklöven.

Jag har varit säker på att UIK skulle vinna hemma mot bottenlaget Växsjö men det blev förlust med hela 3-1. Det är svårt att ge några kommentarer då man inte kunde se matchen men den förlusten är inte bra långt ifrån. Jag skulle inte bli förvånad om det berodde på att man mötte bottenlaget och gick in i matchen med tron att vinsten var klar. Ska man klara sig kvar i allsvenskan är det viktigt att vinna mot lagen man har efter sig. Jag har hoppats att vi skulle ha UIK i toppen igen 2022 när Umeå fyller 400 år.

Björklöven som spelar i nästa högsta serien mötte ett av SHLs topplag Skellefteå. Jag såg delar av matchen via Aftonbladet och hur mycket betalt man fick för det tror jag var småpengar jämfört om den varit öppen för publik. Då hade säkert A3 arena varit fullsatt det är jag övertygad om. Det är Svenska ishockeyförbundet som är en stor bov till det.SHL var slutspelad och Leksand och Oskarshamn hade åkt ur serien och skulle kvala för att hålla sig kvar. I gen av de lagen hade klarat sog mot Björklöven och MoDo.

Kvällens match var en bra match med högt tempo där Skellefteå hade lite fler bra chanser och det var oavgjort vid fullt tid. Sedan hade inte Björklöven vaknat till i förlängningen och Skellefteå kunna göra mål nästan direkt. Det vara många Lövare som var bra och jag tyckte Grundström var bäst men även målvakten var mycket bra. Ingen var dålig och det blir knivskarp kamp om platserna när de tre från andra sidan Atlanten anländer. Det känns förhoppningsfullt om inte Svenska Ishockeyförbundet än en gång visar sin fulla inkompetens. Det om något vore något för uppdrag granskning att ta tag i. Självklart fanns det kanske egna intressen för flera av ledamöterna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.