Potatisupptagning pågår och Björnen är även i närheten

Nu är det höst och det känns mycket väl på luften och temperaturen. Har under några dagar sysslat med att ta upp ”pären”. Jag har satt tre sorter och nu har jag tagit upp Kung Edvard. Får hjälp på lördag men det ser besvärligt ut med att marken kan bli blöt då det i morgon ska komma uppemot 30mm regn. Därför ska jag försöka ta upp så mycket mandel som möjligt idag då vi åker hem för har tandläkarbesök i morgon bitti hon min tandläkare som borrar med laser. Fantastisk bra tycker jag.

Min rygg är numera inte gjort för att gräva potatis men man får ta det lugnt. Skörden blev så där på King Edvard och det var nog för lite regn i juni juli och mandeln ser då inte bra ut på blasten och den frös för två veckor sedan när det var dags att den skulle växa. Jag får se om det blir någon potatissättning nästa år och det beror helt enkelt på orken. Jag har potatislandet i en skogsglänta så inte tranorna kommer åt den. Nu har man bara max en km därifrån på ett jaktpass haft besök av en björn där passaren enligt uppgift haft den ett tiotal meter ifrån sig men när han skulle till att trycka av kastade den sig pt sidan och stack inåt skogen. Björn har haft för vana att genom åkern lägga ut lite avföring på stigen upp till pärlandet och jag har även en stig upp till vår kall källa som en markering att här är det jag som är herre på täppan men jag har aldrig fått se någon. Nu lever jag på hoppet att det inte blir så många mm regn i morgon som SMHI sagt i sin prognos. Och det är bra motion att gräva upp ”pären”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.