Det måste vara gangster som på vissa ställen har hand om återvinning av batterier. För låga straff

Dessa djävla miljöbrottslingar bör buras in på livstid. Idag när jag åkte från stugan lyssnade vi på radion och Titti Schultz. Hon har olika delar i sitt program och ett inslag handlade om ett företag som skötte återvinnandet av dessa små batterier. Då kom det fram att det är inte bara i Indien man har helt förkastlig återvinning av små batterier. Sånt händer i Sverige det var helt klart men vad i helsike gör den myndighet som ska kontrollera sådan verksamhet. Det här är mycket allvarligt. När höljen tagits tillbaka återfyller man geggan som finns i batterierna i säckar och sedan hade man både grävt ner geggan på åkrar som finns men även var det privatpersoner som använt gifterna till fyllning.

Nu har företaget gått i konkurs och så får de som köpt skiten sanera för minst hundra tusen kronor då företaget gått i konkurs. Visst är det rena rama gangsterfasoner och möjligen kan man kalla det så. Någon myndighet måste ha brustit i sin tillsynsroll när inte företaget skött sig. Batterierna har hämtats bland annat ur de boxar som finns på återvinningsstationer. Detta är flera skandaler, dels att de fyller i marken giftiga massor, vart finns kontrollen över de företag som inte har upptäkt vad som pågick i stationer där man återvinner ur batterier. Det här är lika hemskt som när den organiserade brottsligheten skjuter på varandra. När man börjar med den här typen av brott är straffskalorna för låga. Alldeles för låga och de har säker konkurrerat företag som följer lagarna.

4 kommentarer

 1. Svenne

  Hoppas du läst boken om hur Maffian tjänar stora pengar på sopor i Neapel. De har människor på insidan i myndigheter som godkänner deras hantering. Och om du har läst senaste rönen om de så kallade klanerna så är det precis detta de håller på med.Detta har vanliga människor redan för flera år sen snackat om på facebook , de enda som blivit tagna på sängen är politikerna. De är som travhästar med helstängda skygglappar. Fattar inte varför de inte gör nåt förän pressen avslöjar. Fram för tjänstemannaansvaret. Idag blundar de för detta är jobbigt att ta tag i.

  • Björn

   Helt rätt Svenne, plaståtervinningen sedan den lämnat Sverige är ett annat exempel. Den del av plasten som inte går att återvinna bränns med kopiösa lokala miljöproblem, tur vi har en plastskatt så är vårat samvete rent……
   Sen att yra om livstidsstraff för miljöbrott i Sverige som Lennart gör är bara dumt och populistiskt.

   • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

    Men föroreningar som nu uppdagas gör att människor dör så et är ett mord på både människor, djur och natur. Det måste vara hårda straff på det. Hur det kommit fram detta om batterier kan man höra på SR play

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.