I USA är de rika i landet är rädd för att de inte i framtiden ska kunna ge bort för drygt 11 miljoner dollar utan att skatta

USA är ett land med stora ekonomiska skillnader. Där har skatterna varit mycket låga eller inga alls. Så är USA ett av de mest skuldsatta länderna i världen och höginkomsttagarna har enorma inkomster och ingen skatt i stort sett. Nu är en del folk rädda för Biden och att han ska höja skatterna. De rika är oroliga för att man inte får ge 11,6 miljoner dollar till arvingar utan att skatta

Så här skriver Omni
Förmögna amerikaner är oroade att Joe Biden ska vinna presidentvalet, att Demokraterna vinner kongressen och att skatterna ska höjas, uppger finansiella rådgivare för Reuters.
Den största oron hos USA:s rika är att möjligheten att ge upp till 11,6 miljoner dollar till arvingar, utan fastighets- eller gåvoskatt, ska tas bort innan den upphör 2025.
Demokraterna vill också höja fastighetsskatten, skriver Reuters.
– Joe Biden vill återuppbygga ryggraden i den här nationen – den amerikanska medelklassen – genom att se till att vår ekonomi belönar arbete och inte bara rikedom, säger Andrew Bates, talesperson för Bidens kampanj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.