Dagens blogg är Björklöven, tycker illa om hockeyförbundet lite fotboll och trav

Björklöven ser ut att vara mycket bra detta år. Nu såg jag inte matchen men följde med i referatet och rapport från några som såg matchen på TV. Är i stugan och där har jag inte C-More utan Visat. Fick därför pendla mellan fotboll och trav. Båda blev misslyckade men nu är det slutspelat V86 det får bli en dubbel i stället och på V86 har man för små system. När det gäller fotbollen så räcker inte Sverige till mot Portogal och Kroatien.

Så till Björklöven mot Västerås. De senare har ett bra lag på papperet men det gällde inte då Löven ganska snabbt dödade matchen i första perioden. De verkar inte ha någon svag länk i år och det hade man inte heller förra säsongen. Tyvärr försvinner nog två att stjärnorna efter nyår när NHL drar igång efter slutspelet och en kort vila. Jag tänker ska man inte få se någon match live medan de är kvar. Speciellt roligt tycker jag är Grundström som har fått sin grundfostran i Löven men försvann tidigt från Björklöven.

Han råkade dessutom för en domartavla som är bland de värsta jag sett. Fattar inte varför han dömde en utvisning när han säkert tittade åt annat håll. Han dömde utvisning när han inte såg något. Han visade ut den som stod närmast den fallande Västeråsspelaren. Han bad om ursäkt sedan men vad är det värt senare. Är det här konsekvensen av tvådomarsystemet. Visst var det två domare på isen och varför åkte den andre domaren dit att sa hur det var. Han måste ha sovit även han.

När det gäller att bedöma lagets insatser avstår jag men konstaterar att man spelar verkligen som ett lag när ingen spelare går att ge mer beröm än någon annan och ingen går att ge mer kritik än någon annan. Som Björklöven spelar nu har de kvalitéer som är bättre än många lag i SHL. Har ni tänkt på att nu går det att spela trots att vi vet mera om pandemin medan det korrupta förbundet avbröt både SHL och Allsvenskan när det enbart var slutspel och kval kvar att spela. Vad är det för skillnad nu gentemot i mars där det inkompetenta förbundet då avbröt slutspelet och kvalet till SHL. Har man följt sina egna regler så hade Oskarshamn och Leksand redan åkt ur SHL och skulle kvala sig kvar och möta lag som Björklöven och MoDo. Nu drar man igång en ny serie då de myglat för att ha kvar Leksand och då följde Oskarshamn med på köpet. NHL de fullföljde serie och slutspel. Jag tycker att förbundet skötte sig dålig om man ser till det sportsliga. Tyvärr går det inte att komma ifrån att det blev mygel där SHL en stor vinnare i en serie som blev stängd. Släng er i väggen

2 kommentarer

  1. Stefan

    Corona ökar. Vad tycker du man ska göra för att minska antalet fall? Har du några idéer. Jag tycker givetvis själv att det är surt att inte kunna gå på hockey. Kolla basket där de nu har fall i både dam och herrlaget.
    Om du fick samtal av Statsminister och Tegnell om råd vad skulle du tycka?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Följ Folkhälsomyndighetens råd men det finns en del som bör revideras till exempel att revidera publikreglerna på vissa områden där msn kan visa på säkra avstånd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.