Björklöven har en svår hemma mot Västervik och klackens hjälp hörs inte

Då var det dags för Björklöven i kväll med en ny match. Den spelas i A3 Arena och motståndet heter Västervik. Det är mycket tätt mellan matcherna och visst frågar jag om det är riktigt hälsosamt med så matcher tätt inpå varandra. Oavsett vad man gör och dessutom under hög anspänning måste det slita på kroppen på spelarna. Kroppen behöver vila efter hård anspänning och dessutom blir det ingen träning utan i stort sett bara matcher. Efter dagens match kommer en ny på fredag borta mot Vita Hästen med troligen bussresa till Norrköping. Sedan är det på söndag borta mot Södertälje men då reser man nog inte hem men hotell kostar stora pengar när det inte är någon publik som betalar.

Så till dagens match som jag tror blir en svår match för det blev kämpigt sist och Löven och alla andra är nog lite förvånade över över Västerviks spel. Jag tycker de varit mycket bättre och duktigare i år än tidigare så det blir ingen enkel match i kväll. Man har dessutom haft domarna emot sig i de flesta av matcherna där Lövarna får sitta i utvisningsbåset när inte motståndarna får något straff för samma förseelse som en Björklövenspelare åkt ut för. Nu får man dessutom Rahimi avstå från honom då han fick tre matchers avstängning för en förseelse som i alla fall var svårt att se att det skulle varit annat än en vanligt 2 minuters utvisning vilket domaren utvisade för. Att det ska bli matchavstängningar för en två minuters utvisning är ett ohållbart bestraffningssystem. Ska man även granska och utdöma straff på alla andra felaktigheter då är ishockeyn på helt fel väg. Jag kan förstå att man inte litar på domarna men retroaktiva straff är inte rimligt och det är fler än Löven som drabbats.

När bloggen skrivs har inte laguppställningarna kommit men Grundström och Rahimi är inte på isen. Jag vill och önskar att Björklöven ger järnet hela matchen och inte gör som senast tror att matchen är vunnen när man leder med 2-0. Man måste kämpa in i kaklet. Tyvärr får vi inte se matcherna live och man undrar om det blir några matcher inför full hus och med Björklöven klacken ordentligt på tårna. Det ser mörkt ut på grund av Pandemin och vore det någon ruter i C-More borde de bjuda på gratis tittande till alla som köpt årskort till att se de hemmamatcher som lagen spelar. Det borde gälla för alla lags hemmamatcher och kan inte vara omöjligt med dagens teknik och klubbarna kan säker visa vilka som har årskort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.