Håller de konservativa i USA på att överge Donald Trump.

Håller de konservativa på att äntligen övergiva Donald Trump. Det finns tecken på detta och det vore nog bra för dem själva men framför allt för demokratin i USA. Så här skriver Omni om detta

Det är dags för USA:s konservativa att överge Donald Trump. Det skriver historikern Robert W Merry i tidskriften The American Conservative.
Valresultatet tidigare i höstas visar att Trump – om han hade ägnat sin tid vid makten åt att bygga allianser – hade kunnat skapa en politisk koalition som hade kunnat styra USA. Men nu har Trump kommit till en punkt där hans utspel skadar både partiet och honom själv, skriver Merry. ”Och genom att fortsätta försvara honom och inte ställa honom till svars, så förstör republikaner och konservativa för sig själva.”
Den konservative skribenten Daniel Henninger tog i en krönika i Wall Street Journal förra veckan fasta på att det finns hopp om en blomstrande framtid för republikanerna efter Trump. Kongressvalen gick klart bättre än väntat, menar han och tittar man på delstatsnivå har partiet kontroll på många håll. ”Vad som kommer att hända härnäst med Donald Trump går bortom mänskligt förstånd. Men valresultaten 2020 har givit partiet en historisk möjlighet – om det kan greppa den”, avslutar han. Slut citat Omni

2 kommentarer

  1. Christian

    Tyvärr tror jag inte det är så enkelt. Över 80 % av republikanska väljare tror inte att valet var korrekt, och dessa konservativa politiker är beroende av just dessa väljare, även efter Trump. För många är det nog skönt att slippa Trump och hans okontrollerbara utspel men skadan finns där redan. Joe Biden får ta över ett haveri och vägen framåt blir tung, så tung att om senaten fortsätter att vara i republikansk majoritet så kanske demokraterna blockas från att genomföra nödvändiga reformer och sen kommer att beskyllas för misslyckanden. Återtåg för Trump eller. kanske något ännu värre 2024 kan inte uteslutas, tyvärr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.