Orbans allierade föll i onåd efter sexfest

Vi vet vilka protester det varit i Ungern om bland annat aborter och där man i den konstitution Szajer själv varit med och utformat. Det styrande partiet är ett värdekonservativt parti på högerkanten. EU har även varit kritiskt mot Polen i en del frågor. Så här skriver Omni om detta.

När europaparlamentarikern Jozsef Szajer blev påkommen på vad belgiska medier beskriver som en ”sexfest” i Bryssel i helgen så ställdes Ungerns ledare Viktor Orban inför ett dilemma, skriver Politicos europeiska upplaga: Att stå kvar vid sin nära allierade, eller att snabbt ta avstånd från honom. ”Det tog honom inte lång tid att bestämma sig”.
Orban fördömde Szajers beteende, och kallade det för oacceptabelt och oförsvarbart, enligt AFP. Nyhetsbyrån konstaterar att Szajer varit en av dem som skrivit den nya ungerska konstitutionen, som innehåller en skrivelse om att äktenskapet är ett förbund ”mellan en man och en kvinna”.
Enligt lokala medier så deltog 25 nakna män vid tillställningen hemma hos en privatperson. Szajer ska ha flytt ut genom ett fönster, men senare blivit tagen av polis, med narkotika i sin ryggsäck.
Szajer var en av Orbans allierade och han var med att grunda det värdekonservativa Fidesz-partiet tillsammans med Orban i slutet av 1980-talet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.