Vaccinet ett ljus i mörkret men det är många hål i välfärden som måste lagas

Nu idag börjar man vaccinationen i Västerbotten. Det börjar med två särskilda boenden och Dragens Vård och omsorgsboende är det första. Vid den här första leveransen har det inte kommit till många personer men redan nästa vecka kommer det till 80 tusen sprutor. Man ser att när världen gemensamt kan bestämma sig och även teckna avtal om leveranser då tar det inte ens ett år så har den kunskap som finns kunna komma fram med ett vaccin. Nu är det ett bolag som fått godkänt men man tror att inom någon vecka så finns det flera som kan leverera.

Vi både min hustru och jag ska så fort det blir vår tur gå och ta en spruta eller det kan ju bli två om man ska ta de två som kommer ut. Jag tycker det är synd att man inte kan införa ett tvång då skadorna på samhället blir så enorma och man inte stoppar denna pandemi och ska då andra betala för att inte pandemin stoppas. Vi ingår i riskgrupper och inte bara för ålderns skull utan när jag blev sjuk för ca tre år sedan var det nervverk, diabetes, högt blodtryck och höga blodfetter. Jag tror diabetes är den största boven. Jag ska inte heller bry mig vilket vaccin jag får utan litar helt på att vi alla blir serverad det som duger för att få stopp på detta helvete

Det hörs ju glädjande när en del säger att vi kanske redan till sommaren kan övergå till ett mer normalt liv. Vi har inte kunnat fira midsommar som vi brukar göra och inte heller den stora familjehelgen julen och det blir även bara vi två på nyårsafton. Det har trots att det varit säkrare att vara i Långvattnet har vi trots allt varit hemma på Berghem. Orsaken är framför allt för oss att få se lite ljus från alla grannar mot i Långvattnet är det becksvart. Vädret har också gjort att det gråare och tristare. Lite besviken är jag på att man stoppade kvalet till SHL och jag tror att förbundet inte ville ha upp Björklöven. Vi får se hur det blir till våren hur de gör och hoppas bara att Coronan har man satt stopp för så man får se några matcher live.

Jag har lite olika arrangemang kvar och kom även in som ersättare då Lindvall gjorde en obegriplig tankekolaps. Det har funkat hyfsat med att ha digitala möten men ett problem som varit ganska besvärligt särskilt när man sitter ordförande och vill se både i handlingarna och se de övriga deltagarna men det har ändå funkat. Det är klart att detta kommer att sätta fart på digitaliseringen men jag jag att ska samhället utvecklas så måste vi också träffas och det kan även så att det behövs fler och nya mötesplatser.

Nu när vaccinet kommer finns ändå ett ljus i mörkret. Pandemin har tydligt visst att de äldre har diskriminerats och inte enbart är det dödstalen. Främst är det ett stort fel är pensionerna och de måste höjas ordentligt. Äldreomsorgen behöver ett ordentligt långsiktigt tillskott från staten och inget till kommuner som sänker skatten när de får pengar från staten. Sjukförsäkring har stora hål som måste lagas och där boven till detta är högerpartierna som också gjort många hål i välfärden medan de rikaste har gynnats. Nu har det funnits stora pengar för att rädda jobb och välfärd och hålen i välfärden måste lagas. Det finns stora saker som måste göras för klimatet. Här hade jag några exempel som måste stå högst på den politiska dagordningen liksom hårdare tag mot den organiserade brottsligheten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.