Media är värre än löjliga familjen för självklart ska Statsministern ha rätt att gå och handla mat och dryck inför nyår

Media beter sig som löjliga familjen. Jag tycker det är mycket märkligt att man kör ett drev mot Stefan Löfven för att han varit ute och handlat. Nu är det inget annat än ett politiskt drev mot Stefan Lövfen och mot Socialdemokraterna. Det är också ett samlat grepp av alla media. Som de beter sig skadar man mest sig själva som oberoende journalister och varför det.

Det måste väl vara en självklarhet att Stefan Löfven har rätt att gå och handla mat och även att gå på systemet, köpa en snaps och bubbel men även gå till en annan butik och hämta ut saker som han lämnat in. Om inte han går ska han ha skickat sin fru Ulla eller ska han han låtit någon annan gör det på statens bekostnad. Vill Ulla och han vara för sig själv, fira nyår med en god middag och med en nubbe till förrätt och eller ett vin eller öl till maten och en plaska bubbel till 24 slaget ska han självklart kunna gå själv och handla. Varför ska någon annan gå och handla åt statsministern. Det är inget förbud att handla men man ska följa reglerna om distans och det är jag helt säker på att Stefan gjorde och dessutom är jag även helt säker på att han hade säkerhetsvakter med sig.Självklart tycker jag att även Ulf Kristersson och alla andra politiker ska kunna gå och handla själva

De flesta familjer har någon som är ute och handlar mat nu även om det är färre som handlar andra saker. Det finns dock inget förbud mot att handla och jag har även sett journalister i Umeå varit ute och handlat. Jag begriper inte hur journalister kan tycka att politiker ska vara förbjudna att handla. TV 4 tar till sig besserwissern Paul Ronge och han får ge sin syn om detta. Jag tycker det är djävligt svagt att media förmedlar detta att handla som en kris. Hur många kriser finns det då. Alla behöver ju mat och att det är en kris som Ronge tycker då är han ingen att använda om det blir kris. Jag tycker att media beter sig som löjliga familjen. Jag säger en gång till att detta är inget annat än ett politiskt drev mot Stefan Löfven och Socialdemokraterna Jag har sagt det förut och upprepar det att Lena Melin hon har fått någon förföljelsemani mot Socialdemokraterna. Varför hon gör detta har en granskande journalistik hittat hur lätt som helst. Det måste vara ont om nyheter när man nu tycker det är viktigt att Stefan Löfven varit ute och handlat. Jag kan berätta att jag och min fru redan fem över sju var på ICA center och handlade mat och vi hade även munskydd på oss.

Tänk om media kunde granska alla som nu fuskar med de insatser som regeringen och samarbetspartierna och sedan riksdagen fattat beslut om. Det gäller både permiteringsreglerna och andra insatster dvs stöd som går ut till näringslivet. En annan intressant sak är hur skolorna dvs de privata gör enorma vinster på skattebetalarnas pengar. Ja det finns mycket att granska om man visste vilka pengar det är i omlott hos privata företag. Det vore även på sin plats tycker jag att man granskar de grupper som härjar på sociala medier och som skriver och förtalar folk och organisationer. Jag har berättat det förut att på bloggar får man kommentarer som man inte publicerar eftersom man är ansvarig utgivare. Många av den typen av kommentarer är så grova att det med 100% säkerhet skulle falla under allmänt åtal. Det finns även hatgrupper inom både extrema religösa grupper, höger och vänsterextrema grupper och i samtliga finns det mycket hot. De har varit dålig på att granska kommunerna runt Stockholm där de haft så många döda på äldreboenden

Jag ska avsluta med ett önskemål för nästa år och det är mycket enkelt och lyder så här. Media bör granska varandra och främst granska om nyhetsbevakningen är objektiv hos ett annat media. Dessutom vore det ett önskemål att få mera lokala TV nyheter och inte vara denna snuttifiering som är idag. Det finns saker som händer utanför fjollttäsk

9 kommentarer

 1. Stefan

  Håller med om att Löfven måste få handla. Bara för att man är politiker ska man då sitta inlåst?
  Då finns det värre saker. Exempel på dessa är:
  * Folk tränar på gym och lägger upp sådant i sociala medier.

  * Folk springer inne i matbutiker, korsar köer etc.

  *Folk har fester med en massa folk i sitt hem.

  *Folk kliver på bussar och ids inte ta nästa eftersom de ska just ta denna även om det är folk.

  *Personer gör utlandsresor bara för att de brukar ju alltid göra det varje år.

  *idrottsmän träffas i omklädningsrum mm. I många idrotter träffar du folk utanför din normala krets.

  Det finns alltså 1000 värre situationer än det Löfven gjort. Typiskt också att Expressen fotar honom, vad gjorde de själva där ifall det är det mest farliga man kunnat göra?

 2. Ulf Parde

  Kan delvis hålla med Holmlund. Även regeringsledamöter måste få gå på affärn (inklusive Systembolaget). Möjligen kan någon tycka, att Löfvén själv farit fram med moraliserande tongångar, både mot Ebba Busch och allmänt. Betr. justitieminister Morgan Johanssons handlande på mellandagsrean tror jag på honom, när han säger att det var en försenad julklapp åt föräldrarna. Något som han inte tycks ha hunnit med före Jul p g a sitt arbete (jag bortser här från att han i o f s är en usel justitieminister, som många av oss vill bli av med). Men man kan också se det i ljuset av, att regeringen strax före Jul sade att de helst ville förbjuda mellandagsrean. Regeringen har också – i både ord och handling – visat aggressivitet mot krognäringen. Nämnas kan att det finns inte på kartan, att jag skulle stiga upp för att vara på ICA, Coop, Lidl eller Willys kl. 07.05. Nej, det får bli mitt på dagen (som regel bär jag ej munskydd), och jag cyklar eller åker bil.

  • Brorson

   Jag bär som regel munskydd, när jag vistas utanför min eller fästmöns lägenheter. Jag har inte åkt med kollektivtrafiken under hela 2020. Jag har träffat andra närstående bara en enda gång under 2020. Det var mitt i skogen, där det finns trädgårdsmöbler, mitt i sommaren. Vi åkte dit i separata bilar. Jag tycker det är ytterst osolidariskt mot oss, som skyddar oss själva och andra, att göra som ministrarna som har struntat i sina egna stränga förmaningar till andra. I den kritiken gör jag ingen skillnad mellan S-politikerna och borgerliga politiker, som hittat på personliga ursäkter för sitt osolidariska beteende. Jimmie Åkessons snurvlande i riksdagen och Ebba Bush´ deltagande i en fest inomhus med ursäkten att hon där haft nära kontakt med bara ett fåtal personer. Oförlåtligt.

 3. Roland Lidén

  Jag tycker att du är MYCKET SANSAD och numera mindre VISIONÄR emedan sådant ligger mera till för Greta Thunberg 17 och Jag 78
  Roland Lidén

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det tror jag inte men det är så svårt att komma ut i debatten där det syns ordentligt

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Ja jag vet hur han är och beter sig. Det märkliga var att han anlitades i TV

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.