Björklöven som lag fungerar inte som det ska göra och då blir det stryk av Karlskoga

Vad är det som hänt med Björklöven. Det känns som en berättigad fråga. Man kan inte enbart skylla på att målvakten Poulin blev skadad. Möjligen har det varit bättre om Mantler fått spela men det vet man inte men Poulins ersättare var inte av högsta klass. Visst har man haft en del skador men så brukar det vara men när Plant i går kom tillbaka blev det inget lyft. Nu saknades kapten Andersson och Vesel i går men ändå gjorde inte de inlånade spelarna bort sig.

Man började serien hur bra som helst och visst var Grundström och Steen kanonbra spelare men det måste vara annat som gjort att det blir långt mellan segrarna. Jag har inte sett alla matcher men följt med mycket noga och inte minst i går men även tidigare känns det som det är för lite djävlar anamma och vilja. Att tappa en 3-0 ledning som man gjort får inte hända om man tänker sig spela i SHL nästa säsong. Blir det inte en kraftig förbättring kan man aldrig ta en plats i SHL

I går släppte man in 3 mål i box play. Efter att tidigare nästa aldrig gett motståndaren chansen trots en man kort så är det tvärt om nu. Power Play fungerar inte heller. Jag tycker inte försvarsspelet har fungerat senare halvan av serien men fattar inte varför det klickar. Man spelar ju samma system som förra säsongen där man blev frånstulen en plats i SHL. Visserligen har man bytt tränare men det är trots allt på isen det avgörs.

Visst har man haft dåliga domare en del matcher men jag tror inte Löven blivit extra straffad för det utom när målvakten två gånger blivit skadad. I morgon är det match mot Karlskoga hemma och de har passerat Löven i tabellen men har spelat betydligt fler matcher. Nu tror jag att det haft stor betydelse att man inte fått spela inför publik. Klacken har stor betydelse det tror jag men även i början på serien denna säsong och sista matchen förra säsongen och då gick det bra. Det ser inte heller ut att bli någon glädje när man gör mål. Nu måste alla hjälpas åt att få igång laget och viljan i laget och ska det bli mål måste någon ha modet att gå in framför mål och skymma målvakten då det är svårt att göra mål från hörnen.

När det här skrivs har inte laguppställningen kommit men Axel Ottoson spelar inte för han är avstängd trots att det inte blev någon utvisning. En mycket konstig regel att domarna som inte sett något kommer ihåg något som man inte sett. Axel själv som var med om det har en helt annan bild än domarna som inte såg något. Domarna är en katastrof och förbundet måste se till att få tillstånd en högre kvalité.

Nu är det Karlskoga som för tillfället ligger tre poäng för Björklöven men med betydligt fler spelade matcher. Jag ser inget som ska kunna göra att Löven vinner. För många utvisningar, för många insläppta mål i boxplay, för få gjorda i numerärt överläge och för dålig go. Det gör att det blir förlust i kväll

En kommentar

 1. Stefan

  Laget underpresterar och jag tror inte att det i längden är så klokt att ta in spelare så fort man förlorar. Hur känner sig spelarna som får stå på sidan? Hur motiverade är dom? Hur funkar det att ha träningar när spelare vet att det spelar ingen roll vad jag presterar för man tar in nya spelare ändå.

  Hans Wallson har SM guld med Skellefteå. Berodde det mer på att han kom till ett sjäkvspelande piano? I Schweiz fick han sparken. Hans Wallson är kanske inte rätt tränare att få ett lag att prestera. Nyförvärv efter nyförvärv under säsongen och inte blir man bättre. Skador det har alla lag. Powerplay vem lär ut detta och vem lär ut boxplay? Tränarna såklart nja detta håller inte. Ok man förlorar ibland men 2 möten med Väsby och 2 gånger mot Mora!!!!! Vad liknar det?
  Vi spelar utan publik och man menar att publiken hade lyft laget men samtliga lag spelar ju utan publik.
  Ekonomin? Laget säger att det är tufft att inte få publikintäkter sedan kommer bidrag och vad gör man? Jodå köper spelare till ingen nytta. Besse? Hm. Ingram? Mfl mfl. Tycker spelarna från Teg är bättre. Mantler är bra det har han visat och en eloge för han har bara fått spela nu när vår målis är skadad. När Ingram var här måste det varit pinsamt för Mantler. Varför fick han aldrig stå?
  Hur är ekonomin om vi missar shl? Tycker att klubben tagit sig vatten över huvudet. Jodå vi skulle nog ha fått gå upp efter fjolåret men vi hade väl legat på 10 poäng i shl.
  Juniorer? Varför får vi inte fram egna spelare i omfattning?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.