Det är mycket mystisk hur anfallet mot Kapitolium gick till , insiders bland polisen

Det är intressant att det kommer fram mer och mer om vad som hände för statskuppen och stormningen av Kapitolium. Den polischef som avgick i fredags kanske inte var orsaken till att nationalgardet inte var på plats. Nu har det kommit fram att han hindrades från att ringa nationalgardet. Man måste ändå fråga sig när sådana här uppgifter kommer fram att det även har funnits insider som skulle hjälpa till med kuppen.

Så här skriver Aftonbladet idag måndag om det som kommit fram .
Den före detta polischefen Steven Sund som avgick i fredags, berättade för Washington Post att han förhindrades att ringa till nationalgardet före stormningen av Kapitolium den 6 januari.

Sund- och Capitol Hill-polisen kritiserades i kölvattnet av det våldsamma upproret som dödade fem personer och tvingade kongressen att skjuta upp godkännandet av Joe Biden som nästa president med flera timmar.

Sund säger att han två dagar före upproret blev alltmer bekymrad över antalet Trump-anhängare som förväntades resa till Washington.
För att vara på den säkra sidan bad Sund säkerhetsansvariga vid representanthuset och senaten, Paul Irving och Michael Stenger, om deras tillstånd att begära att nationalgardet i D.C skulle sättas i beredskap om han behövde snabb hjälp.

Enligt Sund fick han inget tillstånd från någon av dem. Irving sägs ha motiverat det genom att säga att han inte var bekväm med ”hur det såg ut” om han formellt förklarade en krissituation före demonstrationen. Stenger å sin sida sägs ha föreslagit att Sund informellt skulle be sina kontakter i nationalgardet att vara i tjänst om han behövde hjälp.

Detta var den första av totalt sex gånger som Sund bad om hjälp, men som avvisades eller försenades, säger han. Två dagar senare, på onsdagseftermiddagen, när hans styrkor attackerades av rebeller, säger Sund att han bad om hjälp ytterligare fem gånger. Slut citat Aftonbladet

Håll med om att det är en stor hund begravd detta i fallet. Vi får hoppas att hela sanningen så småningom kommer fram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.