Ebba Bush har påstått att Löfven sagt saker som han inte har sagt

I går kväll blev jag än en gång påmind och hur den kristna högern har agerat i Sverige. Det gäller självklart Ebba Bush uttrycker sig. Det är lika mycket lögner och kanske hon inte vet hur Sverige fungerar. Hon har tidigare sagt om Stefan Lövfen när det gäller pandemin berått mod” ha tillåtit coronaviruset att spridas i Sverige. Är det några som gjort detta är det de regeringar som hennes parti tillhör och som styrt sjukvården i regionerna. Det är regionerna som har ansvar för sjukvården i de flesta regionerna 19 eller 20 av de 21 regionerna som inte klarat sitt uppdrag. I många av kommunerna så är det dessutom KD politiker som haft det yttersta ansvaret för äldreomsorgen. Jonas Sjöstedt. Anders W Jonsson Per Bolund har sagt att det har inte Löfven sagt.

Jag måste än en gång påstå att det är en enorm brist bland journalister i dagens Sverige när det inte vet vilken politisk nivå som både sjukvården och äldreomsorgen ligger. Det har aldrig fattats något beslut i Sveriges riksdag att staten har ansvar för sjukvården och inte heller att staten har ansvar för äldreomsorgen. Båda dessa verksamheter har regioner och kommuner det fulla ansvaret för tills man ev gjort någon förändring av huvudmannaskapet.

Jag vill också påminna om att region Stockholm fått svidande kritik av de som ska granska hur ansvariga nivåer sköter sitt jobb nämligen IVO. Det betyder inspektionen för vård och omsorg sagt att Region Stockholm har missköt vården av covidsjuka på äldreboendena. Det kan väl inte sägas annat än att högerstyret i Region Stockholm inte klarat sitt uppdrag. Det är ytterst sällan man fått höra en sådan kraftig reaktion från IVO att man misskött sitt uppdrag.

Jag är förvånad över att MP kan sitta kvar i den moderatledda regeringen som misskött vården av covidsjuka på äldreboenden. Att de ställde upp att styra med ett parti som satsar på skattesänkningar för välfärd. Att styra med moderatklanen som missköter vården på äldreboenden är en skamfläck även för media som inte verkar veta att ansvaret för sjukvården ligger på regionerna. Punkt slut. Låt oss hålla oss till sanningen

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.