Liberalerna under Sabuni inget att lita på inte ett dugg. Undra på väljartappet

Liberalerna är ingenting att lita på. De gick med i januariöverenskommelsen för att de inte ville ha med SD att göra. Nu säger hon att hon är beredd att gå till nyval om hon inte får som hon vill i migrationspolitiken. Nu ska man dessutom komma ihåg att det finns ingenting om migrationspolitiken i Januariöverenskommelsen. Jag trodde inte ett enda dugg att Liberalerna som kanske är det parti som varit mest anti mot SD och deras främlingsfientlighet skulle vara beredd att hoppa över till Kristersson och Sverigedemokraterna. Moderaterna har ju sedan valet gått mycket längre högerut än vid förra riksdagsvalet. Hennes agerande tycker jag visar att hon är ingen ledare av ett parti och skulle med all säkerhet ramla ur riksdagen vid ett nyval. Det finns många ledande liberaler som tycker hon är helt ute på fel väg. Det är helt klart att hon är ute på fel väg när hon hotar med ett nyval för frågor som inte finns i januariavtalet där hon fått igenom en hel del saker som varit Liberalernas. Det är ingen säkerhet hon får behålla dessa om hon går in i ett regeringssamarbete med SD och definitivt inte om Liberalerna ramlar ur riksdagen. Jag har aldrig trott att Liberalerna skulle vända kappan efter vinden i migrationspolitiken.
Sabuni är helt desperat

3 kommentarer

  1. Krister

    Bloggförfattaren har rätt i sin analys av att (L) inte är att lita på, vilket var något som visade sig redan då de bestämde sig för att bli ett stödparti till en (S)+(MP) regim genom JÖK:en.
    Ett, ur Liberalernas synvinkel, av de största självmålen som någonsin gjorts i svensk politik.
    Vi ska komma ihåg att vid det senaste valet gick Liberalerna tillsammans med övriga (dåvarande) allianspartier till val på att ta bort den sittande (S) regeringen. När Liberalerna sen vände kappan efter vinden och sina egna väljare ryggen genom att ingå i JÖK:en kände sig naturligtvis alla som röstat på dem grundlurade. De hade lagt sin röst för att få bort socialistregimen, men hamnade i stället i ett katastrofalt läge där Sverige kom att styras av (MP) med stöd av (V) och (S),
    När nu Saboni äntligen tar tag i saken och försöker styra tillbaka partiet till allianssidan är det helt rätt av henne, även om det troligen är alldeles för sent, partiet förtroende hos väljarna är skadat för mycket lång tid framöver. Ingen vågar tro på vad en röst hos (L) i slutänden hamnar, därav det enorma tappet i opinionssiffrorna.
    Själv har jag alltid varit väldigt tveksam till Liberalernas (tidigare Folkpartiets) roll i svenska politik. Ingen rak politik, ingen ryggrad. Förhoppningsvis tappar de tillräckligt i stöd och lämnar, tillsammans med (MP) riksdagen vid nästa val.

  2. Ulf Parde

    Det hela beror ju på, att delar av Liberalerna fortfarande vill framhärda i att stödja regeringens vansinniga förslag att återgå till en generösare flyktingpolitik. I stället behöver vi se till att verkställa fler utvisningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.