Domare i ishockey och Löven borta mot Kristianstad

Dags för Björklöven i kväll borta mot Kristianstad borta och sedan följer AIK på fredag och Almtuna på lördag. Det tycker jag är ett program som är för hårt lagt på Björklöven och idag kom också domen mot Olle Liss. Det blev två matcher för honom men ingen anmälde väl den crosschecking han blev utsatt för. Vad som händer när det anmäls är som ett lotteri och lite grupp blir två matcher medan hård crosschecking mot en spelare som inte ens har pucken.

Jag tycker inte det är objektivt och jag tycker det finns flera matcher som Björklöven måste gå igenom och anmäla. Jag har inte sett om det finns någon tid för att ärende ska anmälan ske. Men det finns ett på en återfallsförbytare som bara fick 3 matcher. Björklöven måste sluta att vara så sportsliga att inte anmäla övergrepp mot spelare.

Visst är det märkligt att en domare som inte ser en ojust handling och inte tog någon utvisning kan anmäla. Att domaren missar en sak som ska vara utvisning missas kan ju vara helt matchavgörande och som bara andra lag tjänar på och inte laget som blev lidande inte har någon vinst av det. Det är också ett djäkla ringande för att domaren inte törs döma utan ringer.

Matcherna drar ut ordentligt på tiden men domaren säger samtidigt att hat inte klarar av sitt jobb. Disiplinnämnden verkar också helt inkompetenta och det visades inte minst när de inte har någon ordning i sina papper och inte kollar om spelaren varit bestraffad tidigare

I kväll är då inte Olle Liss med då han är avstäng i kvällens match och mot AIK på lördag. Crandall är inte heller med men inget skrivit om hans skada. Adam Plant spelar inte heller men lär var med på resan. Där ser man hur länge han fick vara borta och betydligt längre än den spelare som tacklade honom ojust och blev avstängd. Inte logiskt.

Så här ser kvällens lag ut enligt Björklövens Playkanal
Målvakter: Kevin Poulin (Isak Mantler)
Förstafemman: Teemu Eronen, Alexander Deilert – Francis Perron, Tyler Vesel, Alex Hutchings
Andrafemman: Zach Palmquist, Nikolai Belov – Sebastian Manberg, Pontus Andreasson, Kristoffer Söder
Tredjefemman: Daniel Norbe, Karl Johansson – William Eriksson, Axel Ottosson, J.T. Brown
Fjärdekedjan: Alexander Wiklund, Fredric Andersson, Sebastian Selin
Extraback: Alexander Popovic

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.