USA slår fast att Saudiarabiens kronprins godkände mordet på journalisten Jabal Khashoggi

Är ett av världens mest brutala mord nu uppklarat. Det menar i alla fall USA och mordet gäller mordet på Journalisten Jamal Khashoggi på Saudiarabiens konsulat i Turkiet och Istanbul. Han försvann på konsulatet när han besökte det men ingen kropp hittades och man vet inte vad man gjorde med kroppen. Det finns uppgifter hur det gått till och Saudiarabien har väl om jag minns rätt straffats. Man har varit säker på att mordpatrullen kom från Saudiarabien. Den amerikanska underrättelsetjänsten har sedan länge gjort en rapport om detta men som Donald Trump hemligstämplade. Nu har den offentliggjorts och den säger som alla trott att Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman godkände personligen mordet på Jamal Khashoggi. Däremot har USA sagt att de inte ska straffa kronprinsen på något sätt personligen. Det tycker jag låter samtidigt lite märkligt då kronprinsen är den som man dessutom säger styr landet och inte kungen. Samtidigt har hela världen kritiserat detta för journalisten hade skrivit kritiska artiklar om Saudiarabien, men USA har ju av någon anledning haft landet som en nära vän och Donald Trump åkte dit en kort tid efteråt och sålde vapen för miljarder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.