Chans på nya medaljer på VM i skidor idag för damerna

Idag fortsätter VM på skidor med Teamsprint. Ett VM som jag tycker har börjat mycket bra i alla fall för damerna även i sprint trots att Linn Svahn missat formen och troligen på grund av det fall hon drog på sig. I går tror jag nästan det blivit ett annat lopp om inte Frida och Johaug krockat och bröt staven men nu blev som det blev. Det blev ändå bättre än förväntat med silver för Frida och brons för Ebba som strulade vid skidbytet. Charlotte Kalla gjorde även hon ett mycket bra lopp och blev femma. Jag hoppas och tror att Jonna Sundling och Maja Dahlkvist har stora chanser idag utan malörer men som kan hände i stora klungor speciellt om det blir isigt i utförskörningarna och trängsel. Nu hoppas vi och håller tummarna.

Tyvärr så räcker inte herrarna till och jag tycker det är helt rätt att Calle Halvardsson åker hem. För mig är det märkligt att han kom med i laget utan att ha presterat någonting alls. När det gäller sprinten var det helt obegripligt att Oskar Svensson vallade för stakning när det fanns med bland annat Kläbo. I går hade även Poromaa strul men även han och Burman får väl godkänt för de gjorde vad man kunde förväntas att de skulle göra. Herrarnas sprint där ställer Sverige upp med Oskar Svensson och Karl-Johan Westberg tror jag inte på medalj för. By regler för dagen är att fler går vidare på placering i stället för kval

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.