Republikaner i USA står inte upp för att alla ska kunna rösta, ett rasistiskt agerande

Det är uppbart att i USA står inte republikanerna för att alla ska få rösta. Det var det som Trump menar att det var valfusk. Jag tycker man ser hela tiden att USA är kraftigt på väg mot en ökad rasism och det har också blivit en hel del oroligheter på grund av hur svara har behandlats. Kommer man nu med vallagar i delstaterna gör man det enbart för att stänga ute folk från att rösta. Det är på många punkter i USA där man för en politik där alla människor inte är lika mycket värda. Extremhögern är ett hot oavsett vart den dyker upp så även i Sverige där man hör vilken syn Svergifemokraterna har på Islam som religion och när det blir lite press få försöker man slinga sig undan

Så här beskriver Omni om de nya vallagarna i Georgia.
Nya vallagar har trätt i kraft i delstaten Georgia. Lagen har anklagats för att göra det svårare för svarta att rösta.
President Joe Biden är mycket kritisk mot ändringen, som bland annat innebär att öppettiderna på vallokalerna begränsas och striktare id-kontroller vid distansröstning. Han kallar den 2000-talets Jim Crow-lagar, som fanns i sydstater för att upprätthålla segregationen mellan olika etniska grupper.
– Den här lagen är en uppenbar attack på konstitutionen, säger Biden.
Tidigare president Donald Trump hyllar däremot republikanernas ändring, skriver The Hill. Trump säger att delstatsstyret ”lärde sig från parodin i presidentvalet 2020”, då Trump förlorade den traditionellt republikanska delstaten till Joe Biden.
”Synd att dessa ändringar inte kommit tidigare”, säger Trump.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.