I många andra län har de som är 75 år börjat vaccineras men inte i Umeå men varför har det blivit så

Hur är det med ordningen av vaccinering mot Covid i Västerbotten. Jag är mycket tveksam om man följer den prioritetsordning som ska gälla. Mina skäl till detta är följande. Jag har tidigare beskrivit att i Västmanland där skickade man ut tid för vaccinering och de är under 80 år och har fått sprutan redan. I går pratade jag med några goda vänner som bor utanför Boden och de är inte 80 år utan snarare 75. Hur kan det komma sig att de har fått tid för vaccinering. Kan det vara så att i Västerbotten har andra än de som är prioriterade gått före oss. Har det vaccineras sjukvårdspersonal som inte ska vaccineras nu. Jag förstår att vi kan ha fått mindre vaccin till länet på grund av färre äldre men till länet ska det ändå ha gått vaccin till att räcka för den prioritetsordning som finns. Jag tycker att det här kräver en ordentlig granskning hur reglerna följts. Se till att det blir rätt prioritetsordning nu.

5 kommentarer

 1. Hans-Erik Persson

  Självklart ska reglerna följas och då borde de prioriterade grupperna komma ungefär samtidigt i regionerna. Vaccindoserna fördelas efter antalet 70 +.
  Men det kan finnas en ” luring” och det är regionsjukhusen. Den personal som eg betjänar, för vår del de tre grannlänen, vaccineras på vår äldrekvot.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Idag gick sent ut i eftermiddag att öppna för oss som är födda 1946 och tidigare och då fick vi tid på Nolia redan första April. Jag tippar att man lagrat Astra

 2. Olle

  Märkligt, har 5 grannar under 80 som fått sprutan i Umeå. Och känner 3 pers under 50 som också fått den utan anknytning till vården och utan underliggande sjukdom . Men dessa har förtroendeuppdrag i kommunen ,kan ju vara därför då .

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Är det sant då borde det komma ut. Jag bor ju på Seniorhusen och där har 80 åringar fått men någon har haft svårt att kunna boka tid. Idag kom beskedet att vi som är född 46 kunde boka tid och gör oss gick det faktiskt bra men det gick lättare att boka vi telefon är via datorn

 3. HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

  Idag när de släppte tider för oss som vara födda 46 och tidigare var det lätt att boka tid och för oss var det Nolia det gick att komma få tid. På torsdag fanns det tider men kanske även tidigare men vi ville ha så tidigt som möjligt.På min egen vårdscentral Capio på Dragonfältet ringde jag många samtal som var för

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.