VKs sätt att inte hantera bloggar gynnar dessa nättroll som inte gör annat än trakassera och kasta skit i alls dess former

VK gör ingenting åt de som trakasserar, hotar ja man kan lägga till hur mycket som helst när det gäller de som kommenterar på bloggen. Nättroll har blivit ett vanligt och rätt namn Jag har en 10 tal som jag aldrig publicerar eftersom jag som bloggägare är ansvarig utgivare. De borde kunna stängas av då man vet vilket ip nummer de har. Det har hänt att jag skrivit till en del och då kom det fram att i ett av mailen var till en kille från Avesta. Han ringde upp och förstod inte vad jag skrivit om och den som hade kommenterat hade använt hans mail adress och vad han fått den ifrån gick inte att gissa men det var inte från hans Ip nummer. Han var dessutom säkerhetsansvarig för det stora bolagets IT så han visste vad han talade om. Mitt tips till honom kolla med VK

Jag har skrivit till fler men jag är säker på att det är falska mail. Deras namn som de kallar sig kan även bytas de här personerna borde stängas av och de har många gånger uttryckt sig och skrivit saker som är brottsligt. Tyvärr kan jag inte visa så ni får se hur de beter sig eftersom då gör jag något brottsligt. De som är bland de värsta som spyr allt skit som går kallar sig Marko som skriver flera gånger om dagen, Kalle och Per är två andra och de tre och några till kommer aldrig att publiceras. Det finns även de som helt har slutat och det finns även en del som jag tror är äkta personer men som är grova och sysslar med tex förtal.

Jag visar er aldrig de personer som sprider skiten och förtalar mig och andra men varför ska jag ägna tid år människor som inte beter sig som folk och radera dem utan vill kunna stänga av dem från att kommentera. De gör ju många gånger en brottslig handling. Det kan inte vara något problem för VK eller det system man hyr. Det står även i reglementet att VK inte är ansvarig utgivare vilket jag tycker är märkligt eftersom bloggen är en del av tidningen på nätet. Och att bloggägaren är även ansvarig utgivare för kommentarerna hens blogg.

Har VK varit ansvarig utgivare då har de granskat även bloggarna innan de publicerats liksom kommentarerna och de har inte publicerat det skräp som kommer till mig. När det gäller insändare och debatt artiklar så godkänns de av tidningen. Det förstår jag skulle kräva mer folk för att genomföra.

Det går att vara helt anonym för kommentera bloggar på en tidning i alla fall det system som VK använder. När man kommenterar på Facebook är det inte lika lätt att vara anonym utan där är det bara de som är medlen på Facebook som kan kommentera. Det är ingenstans man kan vara helt anonym och gömma sig bakom falska namn än på VK bloggen. Att man inte behöver stå med sitt riktiga namn utan kan använda signatur går på insändare men VK vet vilka man är.

Nu har det tror jag blivit svårare att vara anonym när man kommenterar artiklar i nättidningen vilket är helt rätt. Det är samma sak när man vill kommentera matchreferat på tex. Björklövens matcher. Jag påstår att VK kraftig bidrar till näthatet genom att man inte ger bloggaren möjlighet att stänga av de som inte sköter sig. När det gäller att starta en blogg är det svårare att göra detta anonymt även om jag vet och tipsat VK där det dykt upp bloggare som inte talar om vilka man är. Jag vet att det är fler bloggare som delar min uppfattning. Vill man inte göra det säkert stäng då ned hela bloggen för jag tycker det är helt fel att kommentarer är öppen för personer som är olämpliga att vara där. Jag vet att VK kan gå in och titta på skräppost i min blogg och många andra har jag sparat ifall jag ska gå till polisen. Skärpning VK

4 kommentarer

  1. Erik

    Lennart, om det är sant som du säger att du är ansvarig utgivare så förstår jag inte varför du inte publicerar vassa och ärliga kommentarer som går stick i stäv med dina uppfattningar. Det är det väl det som är poängen nu när vi i det närmaste i realtid kan diskutera. Det fanns en blogg som Anders skrev och som var socialdemokrat och han är tyvärr avliden. Anders var snabb att publicera kommentarer som i vissa fall var i gränslandet. Och han svarade också. Att följa hans blogg var intressant mot bakgrund av mixen av åsikter. Så mitt tips till dig är att publicera och du behöver heller inte kommentera tillbaka. Det viktigaste är att visa åsikterna.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Nej det har beror inte på att det inte stämmer med min uppfattnin. Men det är så grovt och kränkande bland annat mot mig som person mot S men även andra partier och deras politiker och jag vill inte heller bli anmäld tex för förtal som en ansvarig utgivare kan bli. Det är mycket rasism, ärekränkningar och allt vad det kan vara. Det är orsaken och dessutom ett språk som inte går att lägga ut. Du såg ju vilka signaturer de har och dessutom är man ute med falska namn och mailadresser

  2. Jan Sjöström

    Hej.

    Nja eller rättare sagt nej. Du må personligen ansvara för
    aktuell publicering, i detta bär ditt personliga omdöme all
    makt – det stämmer.

    Att utesluta polemiken är ingen lösning, du bör i alla delar
    utge de faktum på vilka du ser skäl att bära din och ditt
    partis åsikter. Att undvika annans inställning blir annars
    hela den beskrivna konsekvensens förutsättningar…

    Det är b l a ditt personliga ansvar att tillse att adekvata
    ifrågasättanden kan utges. Det vill säga ”om du nu ser
    skäl och önskan, i att uppfattas som trovärdig”.

    Om inte, så fortsätt som du gör.

    Med vänlig hälsning / Jan

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag vet hur det fungerar men det tar även tid att sitta och rensa. Det är inte bara mot mig som allt skrivs, det är rasistiska, främlingsfientliga, hat och hot mot mig personligen, mitt parti och även mot andra partiets ledamöter. Det är så grovt så att det går inte beskriva i ord. Det är till och med falska mailadresser som skrivs. Jag skrev till en person men han hade inre skrivit något så han ringde upp och var en person som var it säkerhetsansvarig. De borde inte gå att skriva dit falska adresser utan att man borde identifieras med tex bank ID. Det måste vara något allvarligt fel i huvudet på flera av dessa personer. Man ser ju IP numret och ser då att ibland har man bytt mailadress eller namn. Publicerar jag flera av personernas inlägg skulle jag omedelbart bli anmäld för den publiceringen och vanligtvis förtal, kränkningar eller rasism. Har VK varit ansvarig för bloggarna har de stänkt av vissa personer. VK har ju ändrat reglerna för kommentarer på andra artiklar och det var även grovt på kommentarer när tex Löven spelade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.