Bra laginsats gav vinst för Björklöven. Domarmiss att inte ge ett matchstraff för överfallet på W. Eriksson

Björklöven överraskade mig i går genom att göra en riktig bra match. Inga djupa dalar som i den förra matchen mot just Karlskoga när man gjorde en bra första period men sen då. Det var som om all energi försvann efter period 2. Jag hade inte stora förhoppningar på gårdagens match även den borta i den andra semifinalen.

Första perioden var ganska jämn och det var inte heller många målchanser. Men när den andra perioden startades var det som om det kom in ett helt nytt Björklöven på isen. De spelade mycket aggressivt och forecheckade hårt i även i deras försvarszon. Det gav också resultat genom 3 mål de 10 första minuterna i andra och det var tre riktigt bra anfall. Även fortsättningen av andra fans tillbud på flera mål.

Det kändes som om matchen var slut tidigt i tredje perioden som slutade 2-2 men Löven kämpade på och gav aldrig Karlskoga någon chans att spela det spel som de vill spela. Karlskoga spelar ett fult spel men hade domarna med sig fast nog kan man verkligen än en gång fundera över om den kompetens som de har. Bra gjort av Björklöven lyckades hålla sig i skinnet och inte dra på sig några utvisningar. Jag tycker det var en mycket bra laginsats och därmed blir det ett stort pluss till alla spelare.

Men om jag återgår till domarnas insats var det ett grovt övertramp att inte ge en fem minuters utvisning på överfallet av Eriksson. Det borde Löven anmäla för den typ av överfall ska ge flera matchers avstängning. Bergman har alltid gjort dåliga matcher mot Björklöven och det beror nog på att det är endast då jag sett honom vara på isen och hans kollega är inte ett dugg bättre. Ny match på torsdag hemma men det gäller även då att ge järnet hela tiden. Trots en mycket bra match måste man vinna tre matcher till för att få möta Timrå i finalen om en plats i SHL. Man ska inte tro för en enda sekund att det är bara att åka in på isen mot Karlskoga och vinna. Det är ett lag som gjort en mycket bra säsong och glöm inte bort att de hamnade på andra plats i grundserien och att de tog många poäng fler än vad Björklöven gjorde

2 kommentarer

  1. Pär

    Om du ska fantisera o skriva en massa strunt så kan du väll åtminstånde kolla källa innan du skriver .
    Många fler poäng ? Exakt 3 poäng skulle jag säga . O 16 mål sämre målskillnad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.