Det blev 40 års fängelse för mord för polisen som angrep George Floyd

Det blev en fällande dom för polisen som var åtalad för mordet på Georg Floyd. Det ser ut som om det var en lättnad för många inte minst för president Biden. Han sade när domen kommit ” – Inget kommer att göra allt bättre, men nu finns det åtminstone lite rättvisa, säger Biden i samtalet. Man kan nog förstå att det känns en lättnad att det blev en fällande dom för alternativet har säkert gett stora protester och oroligheter. Det var ju obegripligt att polisen inte slutade för nog borde han ha vetat vad som höll på att hända. Det finns nog ett ganska utbrett polisvåld i USA och inte minst mot svarta.

Så här skrev Omni när domen hade kommit. Ex-polisen Derek Chauvin är skyldig till George Floyds död, enligt juryns utslag i Minneapolis. Chauvin fälls på samtliga tre åtalspunkter och riskerar nu ett fängelsestraff på uppemot 40 år.

Juryn började sina överläggningar sent under måndagskvällen, efter en rättegång som pågått sedan 8 mars, och de tolv medlemmarna nådde en överenskommelse på nio timmar.
Kort efter att domen meddelats fördes Derek Chauvin ut ur rättssalen i handfängsel.

Om åtalet Derek Chauvin har åtalats på tre punkter för det som i USA heter ”second-degree unintentional murder”, ”third-degree murder” och ”second-degree manslaughter” – vilket motsvarar olika grader av dråp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.