Hela Timrås ishockey måste synas i botten och varför granskas inte detta gnälliga lag av förbundet( uppdaterad)

Finns det ingen skam hos Timrå och dess supportrar. Nu blev Björklöven det andra laget som råkade ut för deras supportrar när man skulle ta bussen hem efter den senaste matchen. Det dök upp en hel del maskerade personer som var på väg mot bussen men bussen var vänd åt rätt håll och kunde köra iväg. Tidigare har det hänt att deras supportrar gav sig på Kristianstads buss och slog söder den när man kastade sten på den. Jag tycker att det är mycket som är dålig stil i och runt Timrå. Ska inte spelarna kunna vända hemåt efter en förlust och utan bevakning då har man inte i SHL att göra

Om jag nu förstått det rätt blev både ledare och spelare i Löven hotade efter matchen Wallson, Rahimi och Hellström. Detta har man också polisanmält vilket är helt rätt gjort av de som drabbats och det kom genom något socialt media. Hoppas att man från polisens sida får fast i förövarna. Men det finns även ett ansvar för Timrå som idrottsklubb. Det har sagts att Fredrik Andersson som är deras tränare besökte AIK under en periodpaus och klagade. När man läser vad Hartmans pappa sagt om matchen blir man fundersam hur han kan få gå lös och när man läser om samma Hartman i Nya Uppsala tidning om Almtunas ishallsbygge blir man ännu mer förvånad om hanteringen av denna.

Jag tycker att Timrå har blivit ett mycket gnälligt lag men av någon anledning så ligger man plus hos domarna. De har haft två stora anfall på Björklöven spelare under säsongen och ett var ett brutalt anfall på Adam Plant som de mycket medvetet skadade och han fick en hjärnskakning och borta länge. Sedan hade de också en grov pååkning på Paulin som är Björklövens målvakt. Straffen av disiplinnämnden var små för dessa tilltag. Dahlen tog man av isen i sista perioden då han tyckte det var livsfarligt. Så kan det faktiskt bli för en sådan spelare som använder klubban så ofta mot motståndarna och ständigt gnäller. De är också kraftigt uppbackade av Fredrik Andersson för de ojustheter de gör genom hans ständiga gnäll hela tiden. Det är även om jag inte sett så många av Timrås matcher i år ett lag som är gnälligast i Allsvenskan. Däremot verkar de aldrig ha straffats av domarna för agerandet trots att det var sagt att man inte fick snacka med domarna.

Nu vet jag inte hur det ser ut i dagsläget för Björklöven när det gäller Corona men det är nog flera som har drabbats enligt VDn i Allsvenskan. Det här är inget försvar av Rahimi för jag såg inte matchen i slutet utan gick över till Skellefteås match. Är det nu på det sättet att den person som hotat Björklövens spelare men även Wallson har något med klubben Timrå då måste förbundet ingripa mot Timrå och att hota ska inte få förekomma och då ska laget diskas.

11 kommentarer

 1. Anders

  Hej.

  Helt uppenbart så gör du om vilda spekulationer från sin sida till ren sanning.

  Den där mkt tråkiga bussituationen mot Kristianstad, där har man inte fått bekräftat att det verkligen var supportrar till Timrå IK som var ansvariga.

  Sedan uppgifterna om ”maskerade personer som uppträtt hotfullt” vid Björklövens spelarbuss. Jag citerar en artikel i Sportbladet:
  ”Det stämmer inte, enligt Timrås säkerhetsansvarige Anders Lundin. – Jag var vid bussen och bevittnade inget sådant överhuvudtaget. Han nämner vidare:
  -…der stämmer att det fanns ett gäng Timrå-anhängare vid bussen, men att se skulle vara ”maskerade” köper jag inte. De hade munskydd på sig. Om det räknas som ”maskering” så ser jag ”maskerade” människor varje dag på ICA…”

  Man måste ju i alla fall försöka hålla sig inom några normer och ramar för vilken sanning man vill beskriva och/eller förmedla här.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag bara ser att du tror mer på en tidning på hemma plan än de som var på bussen och vad andra tidningar skrivit. Jag har också läst vad Harmans pappa skrivit

   • Anders

    Ja, du var ju inte heller på plats? Min källa får istället bli någon som var där på plats, vid bussen där den påstådda situationen ska ha uppkommit. Någon annans upplevelse anger jag inte.

    Det handlar väl mer om något hur man väljer att vinkla det som skrivs. Flera källor är bra, för att kunna nå en större träffsäkerhet i sitt eget alster.
    Att då istället ”all in” på den källa som allra mest främjar ens egna åsikt tycker i alla fall jag är dålig journalistisk. Det du skriver är ganska lätt att läsa och se igenom. Men bättre lycka nästa gång 👍

    Spelar det någon roll enligt dig vilken tidning som skriver vad?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

     Det spelar inte någon roll alls vilken tidning som skriver snarare vilken journalist. Det finns ingen tidning som har en politisk koppling till nyhets och sportsidor. Däremot har jag läst vad Hartmans pappa skrivet på twitter. Då blir jag mörkrädd. Jag har mina känningar och reaktioner från spelare och ledare och övriga som åker med laget.

     • Anders

      Absolut, och jag fördömer också all form av hot och andra liknande saker i alla former. Var det på Twitter han skrev? Hade han inte gått ut med en ursäkt lite senare? Vad en ursäkt nu är värd ”då skadan redan är skedd”?

      Jag kan dock förstå hans ilska när han tvingas titta på sin son när han blir illa skadad efter en våldsam tackling. Vilken förälder skulle inte få känslor i ett liknande läge? Sen att han hasplar ur sig hot är förstås olyckligt. Jag hoppas att Wallman m.fl. som hänt sig hotade kan försöka se bortom den här händelsen och gå vidare med sina liv. Hot får, som jag sagt, aldrig någonsin accepteras eller normaliseras, därför är det bra att det väcker debatt. Sedan tror jag aldrig att Sebastian Hartmanns pappa ens skulle överväga att de facto genomföra vad han skrev. Därav ursäkten.

     • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det var på Twitter han hade skrivit dessa hot. Det är alltid för sent att be om ursäkt när någon upptäckt vad som skrivits. Jag tycker generellt att det är för mycket hit men tyvärr är det för få som anmäls och jag har några som på alla sätt hotar, förtalar och dumlägger eller vad det kallas. Sociala medier gräver sin grav om man inte slutar publicera all skit. Son eller inte spelar ingen roll

     • Anders

      Inlägget skrevs på forumet Hockeysnack. Någon (Björklövensupporter?) valde sedan att kopiera och posta vidare på Twitter. Varför nåbarheten/spridningen blev monumentalt mkt större.

     • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Hartman har skrivit sitt inlägg själv. Det finns i hans logg och han har även haft ånger

     • Anders Sjödin

      Göran Hartman har inte skrivit något på Twitter, det var på Hockeysnack. Sedan så var det inget konkret hot, utan mer vad han kunde göra. Inte vad han skulle göra. Lyssna på Radio 1970, avsnitt 54, ca 54-55min in i den podden. Där ett Löven-fan mordhotar Timrås tränare.
      Jag tycker att det har gjorts en höna av en fjäder.

     • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Har både skrivit och bett om ursäkt och blivit anmäld

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.