Så var det detta med smittspridningen och vaccineringen

Just nu är det stor smittspridning över allt och inte bara i Sverige. Sjukvården här i Sverige håller på att ha nått taket för vad man klarar av. Det dör bra många personer om dagen och folk har svårt att följa de rekommendationer som getts. Det finns vaccin som endast ska användas för äldre än 65 år och det är AstraZenecas som samtliga säger är ett mycket bra vaccin och det har mycket få som får de biverkningar som kommit fram. Det sista jag läste att det är en på 500000 som kan få de omtalade biverkningarna.

Eftersom de flesta som fått biverkningar är kvinnor. Då borde man kunna ge vaccinet till män. Alla experter jag hört och läst om säger vi kommer ur detta om vi vaccinerar så fort vi kan. Då är det obegripligt att man inte vaccinerar med det vaccin som blivit godkänt. Jag har svårt att förstå hur Tegnell och Folkhälsomyndigen  tänker och vad de säger

Så här skrev Text TV
Oron för Astravaccin obefogad
Många avstår Astra Zenecas vaccin på grund av oro för blodproppar. Detta är onödigt, enligt Folkhälsomyndighetens
statsepidemiolog Anders Tegnell.

-Man ska ha stor respekt för oro, men
här är den faktiskt obefogad för de
äldre, sade han i SVT:Morgonstudion.
Under tisdagen beslutades att endast
personer över 65 år ska få vaccinet.
I stort sett alla de som drabbats av
komplikationer är under 65, några
enstaka är över. Risken för att bli
allvarligt sjuk i corona är betydligt
högre. Det är ett jättebra vaccin. Slut citat text tv

Jag förstår inte när Tegnell säger att oron är obefogad. Varför begränsar man användandet på ett bra vaccin. Riskerna är ju oerhört små och risken att dö är ganska stor om man får covid jämfört med risken för biverkningar. Att inte använda AstraZenecas vaccin kommer att innebära att fler kommer att dö då man inte vaccinerats. Ju längre tiden går ju fler mutationer av viruset kommer att ske. Jag tycker att det beslutet borde vara ganska enkelt eftersom det finns inget annat än vaccin som kan sätta stopp för pandemin.

2 kommentarer

 1. Caanita

  Felet är att det kommer och har kommit så oerhört motstridiga uppgifter, ena dagen inte munskydd nästa dag munskydd, ena dagen Astras biverkningar, nästa dag endast biverkningar hos kvinnor under 65 år.
  Ena dagen talas det om i det närmaste total avstängning av samhället, nästa dag ska man lätta på restriktionerna för museerna (av alla ställen)

  Människor vet till slut inte vad dom ska tro på.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Håller med men jag tror att media har ett stort ansvar för att så sker. Dessutom alla dessa experter som far med olika budskap. Jag blev inte förvånad när jag läste att en forskargrupp i Norge hade miljoner från ett annat fabrikat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.