Få trodde att Sabuni (Liberalerna) så fort skulle liera sig med Sverigedemokraterna som har sin grund i Nazismen och inte tycker att alla människor är lika mycket värda

Jag tycker det var mycket märkligt av Liberalernas Sabuni att direkt göra upp med Sverigedemokraterna. Även om det kommit fram att de tänker lägga ett eget förslag om det var i valprogrammet eller när förslaget ska antas. Att ett parti träffar en uppgörelse och i stort sett samma dag ha kvar en tanke om hårdare tag på olika sätt. Vi har hört bland annat detta om barnbidrag. Om jag fattat det rätt så är överenskommelsen inte långt ifrån regeringens förslag. Jag är mer förvånad över att Sabuni direkt gör upp med Sverigedemokraterna. Jag är ju inte liberal men jag vet i stort sett hur deras grundvärderingar ser ut. Jag tycker inte den uppgörelse man gjort med M och SD är liberal politik. Men jag har aldrig trott att Sabuni är liberal utan hon tillhör yttersta högerflanken i politiken. Många Liberaler är också kritiska mot uppgörelsen.

Så här har Omni skrivit i två artikelarkiv.
Flera högt uppsatta liberaler är kritiska till söndagens gemensamma migrationsutspel med SD, M och KD, enligt uppgifter till DN och SvD. Riksdagsledamöterna Malin Danielsson, Joar Forssell, Barbro Westerholm och Tina Acketoft var några som reserverade sig mot partiledningens hantering av migrationsfrågan.
– Om man hade någon förhoppning om att ena det här partiet så har den grusats nu. Det är oerhört tondövt att välja en fråga som är så känslig som migration att manifestera ett samarbete med SD, säger Acketoft till DN.
L:s riksdagsgrupp informerades om det gemensamma migrationsutspelet i ett extrainsatt möte under söndagsmorgonen.
– Ett gemensamt utspel så här är riktigt illa. Det är bara signalpolitik och dessutom dålig sådan, säger Joar Forssell till SvD.

Artikel 2.
Fler än en fjärdedel av Liberalernas riksdagsledamöter har reserverat sig mot det migrationspolitiska förslag som partiet lagt fram tillsammans med M, KD och SD, rapporterar SVT Nyheter.
En av dem är veteranen Barbro Westerholm. Hon tycker att det var fel att lägga fram förslaget som en kvartett.
– Jag har hela tiden sagt att Liberalerna ska gå fram som ett enskilt parti i mitten och att andra sedan får stödja om de finner det lämpligt, säger hon.
Även Joar Forssell är kritisk.
– Ett gemensamt utspel så här är riktigt illa. Det är bara signalpolitik och dessutom dålig sådan, sa han till SvD på söndagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.