Moderatledda Region Stockholm har svårt med förlossningsvården

Att inte invånarna i Region Stockholm tröttnat på den styrande höger-gröna alliansen är konstigt men det har inte varit något val ännu så vi får se. Vi har ju tidigare sett hur man skött vården av de äldre på särskilda boenden där i regel KD haft det yttersta ansvaret. När jag på torsdag kväll slog på text TV efter att ha sett Rögle slå Växsjö läste jag en artikel där man blir både ledsen och förbannad. Den här gången handlade det att nästan 1000 gravida kvinnor inte fick plats på förlossningen.

Tycker det är mycket märkligt för man vet ju säkert 6 månader i förväg hur många kvinnor som ska ha barn. På den tiden måste det gå att få fram tillräckligt med platser för kvinnor som ska föda barn. Visst har vi haft en pandemi men skulle tippa att man inte har satt till tillräckligt med pengar. Där högern styr är inte välfärden viktigast utan det gäller att ha så låg skatt som det bara går.

Här lägger jag ut sidan från Text TV som tagit upp hur det ser ut Gravida utan plats på förlossning

Över 900 gravida kvinnor i Stockholms län nekades förra året plats på en
förlossningsklinik när det var dags att föda.

På grund av platsbrist fick andra platser lösas akut, vilket enligt Barnmorskeförbundet i flera fall ledde till att patientsäkerheten blev
lidande.
I ett fall tvingades en kvinna åka
hem. Hon födde i stället sitt barn i
duschen i bostaden. En annan kvinnas
barn dog på grund av att de inte fick
plats på förlossningen, enligt upp-
gifter till SVT Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.