Det har varit tyst ganska länge om Ebba Busch fastighetsaffär med Esbjörn

Hur kommer Ebba Bush att kunna hantera fastighetsaffären med Esbjörn. Det ryker upp uppgifter som inte kan vara speciellt till hennes fördel. Dessutom är det ett annat ärende som gäller en anmälan om förtal. Ska man vara partiledare och vilja ha en plats i en regering med Jimmy Åkesson tycker i alla fall jag att det är olämpligt.

Så här har Omni skrivit om det senaste
Ett Facebookinlägg från Ebba Busch i oktober förra året är motpartens senaste bevis i fastighetstvisten. Det rapporterar Expressen.
I inlägget skrev KD-ledaren att hon inte hade för avsikt att gå vidare med affären om fastighetens ägare, 82-årige Esbjörn, inte längre ville sälja.
Därmed är kontraktet ogiltigt, menar motpartens advokat Per-Hans Berg som gör tolkningen att inlägget var ett ”publikt tillkännagivande” att Busch inte tänkte fullfölja avtalet. Berg hänvisar även till ett handskrivet brev där 82-åringen meddelar att han ångrar sig.

– Det är svårt att göra en juridisk affär av ett sådant uttalade på Facebook. Men man skulle kunna använda sig av meningen för att pressa fram en förklaring, säger Patrik Lindskoug, docent vid juridiska fakulteten i Lund, till tidningen. Slut citat

En kommentar

  1. Ulf Parde

    Jag tror Ebba vinner målet om fastighetsaffären. Mkt tyder på att det bara är en del arvingar som efteråt är missnöjda med att han sålde.
    Möjligtvis förlorar hon förtalsmålet. Det är i så fall ett bevis på att politikerna (av alla färger) inte är medvetna om vilka lagar de själva stiftar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.