Det är bra att det ageras mot Belarus men tyvärr blir det småfolket som lider.

Det är synd om folket i Belarus som har en sådan ledare som fuskat till sig makten. Nu är det många länder som rekommenderar sina flygbolag att inte flyga över landet. Sverige har beslutat att inte ge några lånegarantier. Det är rätt gjort men frågan är om sanktioner ger någon effekt på ledningen med Lukasjenko i spetsen. Det finns en annan diktator nämligen Putin i Ryssland som ser till att han klara sanktionerna. Det är svårt när det kommer fler och fler högerdiktaturer i världen och det blir alltid småfolket som blir lidande. Tyvärr är de också svårt att störta dessa typer få de i regel brukar har militären och polisen med sig. De som är i opposition tas bort och försvinner och och pressen och information är riggade för typerna.

Så här skriver Omni Exportkreditnämnden (EKN) drar tillbaka de omstridda svenska lånegarantierna till två statliga bolag i Belarus. Garantierna var värda nästan två miljarder kronor, enligt Kalla faktas avslöjande förra veckan.
Enligt myndigheten var man tidigare ovetande om de allvarliga kränkningarna i landet.
– Vi kan dra lärdomar, säger generaldirektör Anna-Karin Jatko till TT.
Den aktuella affären involverar industriföretaget Siemens i Finspång som under 2019 ville sälja gasturbiner till de statliga belarusiska energibolagen Minskenergo och Brestenergo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.