Tre åtgärder måste till för att rädda strömmingen, förbjud fiske för båtar som dammsuger haven, tillåt jakt på säl och skarv

Det ser mörkt ut för strömmingen i framtiden och det tas upp alldeles för mycket fisk hur havet, Bottenviken Bottenhavet och Östersjön. Det måste först bli ett slut på alla som rovfiskar människor, säl och skarv. Sverige och alla länder som berörs måste sätta ett totalstopp på allt fiske där man mer eller mindre trålar havet helt rent. Det enda är lite småfiskare i respektive land som ska få fiska.

Det gäller även att få ett slut på skarven och sälen som också hjälper till en he del. Det är för mycket säl och skarv och den måste man skjuta bort för något alternativ finns inte. Svenska regeringen måste agera med all kraft mot det rovfiske som sker med stora båtar. Ska fiskestammarma på strömming stoppas omedelbart och fisken måste få återhämta sig själv. Går inte EU med på detta sätt förbud på svenska vatten och få även med finnarna så räddes en stor del av strömmingen. Finland och Sverige borde kunna enas om åtgärder för fisket men även för jakten på säl och skarv och går inte EU med på detta gör det ändå. Eu har ställt till det med ett helvete när man inte tillåter att sälen ska tillvara tas. EU däremot tillåter att man får med enorma båtar och mycket utrustning fiska ut Bottenviken, Bottenhavet och Östersjön. Jag litar på Erik Bergkvist att han tar upp det i EI och att alla riksdagsmän gör sitt jobb och tillåter jakt på säl och skarv och fattar beslut som gör att strömmingen får finnas kvar i våra hav

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.