Vem kunde tror att det skulle bli en politisk allians mellan Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna

Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna bildar en ny allians i Svensk politik. Inte förvånande för det har hänt att yttersta högern och vänstern samsats. Ingen av dem är enligt många lämpliga att ta ansvar och hur en ny regering ska kunna se ut är svårt att sia om. Men det troligaste är att vänstern får leva under en högerregering för man kan inte med någon heder inte tillåta en högerregering när man röstar bort en S regering.

Jag tycke V visar att de är ansvarslösa som sätter Sverige i en regeringskris och bäddar för en regering som kommer att minska kostnaderna kraftigt på välfärden och att skattesänkningar blir viktigare än välfärd. Det här visar på hur kommunismen egentligen är de vill ska oreda och inbillar sig att de gynnas som parti och samma taktik är också Extremhögern inne på men det hjälper troligen SD till med. Tror själv att det blir bäst att utlysa ett nyval även om det bara är 1,5 år kvar till ordinarie val. Vid båda alternativen att en M regering skulle tillträda nu och ihop allt med SD gör att det kommer att ta tid. Däremot tror jag inte någon av de andra partierna vill ha med Vänsterpartiet att göra

3 kommentarer

 1. Krister

  Du har rätt här, Lennart. Inte det första man hade gissat på att dessa ytterlighetspartier skulle kroka arm.
  Tyvärr är det här bara det slutgiltiga beviset på att demokratin helt har försvunnit i svensk politik. Det började med att ett antal väljare valde att lägga sina röster på en borgerlig regering (C och L). Dessa mandat gick dock över till att stötta en socialistisk regering, i praktiken styrd av två minoritetspartier (Mp och V). Detta kan bara anses som ett knivhugg i ryggen på demokratin och var ett resultat av Löfvens och Lööfs makthunger.
  När nu ett av dessa minoritetspartier, med färre en 10% av väljarkåren bakom sig kan hota med, och starta, en regeringskris är det ett totalt förfall av demokratin.
  Det är dags för den svenska väljarkåren att våga ta ordentliga och rakryggade beslut och sluta följa dessa populistiska och oansvariga partier.
  Vi kan bara hoppas på en riktigt stark borgerlig regering igen, det enda sättet att rädda landet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.