Det dröjer inte många dagar innan Stefan Löfven lämnar besked om extra val eller talmansrunda och jag tippar extra val

Nu går tiden fort då Stefan Löfven ska bestämma sig hur han agerar. Jag tror att han föredrar ett extra val. Orsaken är helt enkelt att det ser svårt ut att få ihop en majoritet. Det är låsta positioner på många olika sätt. Det enda som förändrats är att Liberalerna kan tänka sig styra med Sverigedemokraterna. Centern å sin sida håller fast vid att även hålla rent mot Vänsterpartiet. Vid ett nyval är det inte omöjligt att liberalerna skulle åka ur riksdagen och även Miljöpartiet ligger illa till och det kan även Kristdemokraterna göra speciellt om partiledaren skulle åtalas för grovt förtal. I det fallet är det andra partier som inte skulle acceptera att någon sitter kvar om man dömts för grovt förtal eller andra brott som har betydligt lägre straffskala. Men ett tips från min sida är att Stefan Löfven kommer att besluta om extra val före midsommar.

Så här skriver Omni om vad centerns ungdomsförbund tycker. Réka Tolnai, som är ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund CUF sågar idén om att S, MP, C och V skulle kunna ingå i ett så kallat ”juniavtal”, skriver SvD.
– Vi ska inte ge inflytande till vänsterpartister och ett avtal är att ge inflytande. Det tycker jag inte är okej, säger Tolnai till tidningen.
Hon vill inte heller att C ska stötta en Moderatledd regering som samarbetar med Sverigedemokraterna.
Många experter har uttalat sig om att det är Centerpartiet och partiledaren Annie Lööf som håller i nycklarna för att lösa den nuvarande regeringskrisen, men Lööf hade vid lunchtid på tisdagen inte uttalat sig om hur hon ser på möjliga samarbetsformer.

Och så här skriver samma Omni om vad man tror kommer för besked

På tisdagskvällen sammankallades Socialdemokraternas verkställande utskott för att hitta en utväg ur krisen, skriver Aftonbladet.
Enligt en S-källa till tidningen ser S flera fördelar med att utlysa ett extraval. Exempelvis att partiorganisationen är redo och att de har ekonomi för ett extraval men också att Liberalerna skulle kunna åka ur riksdagen.

Statsminister Stefan Löfven har fram till måndag på sig att välja mellan två alternativ sedan han röstades bort i måndagens misstroendeomröstning: Det ena är att försöka förhandla sig till en ny regering genom talmansrundor eller att utlysa ett extraval. Slut citat
Så turbulent blir det när Vänsterpartiet anslöt sig till högerblocket och Sverigedemokraterna. Att vänstern hamnat utanför ett reellt inflytande över politiken beror säkert på den politik de vill föra och dess band till kommunismen

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.