Partier som är principfasta är lättare att lita på

Jag gillar att partierna ska hålla fast vid vissa viktiga synpunkter som dessutom inte kostar några pengar. Som ni de flesta i alla fall förstår menar jag att ta avstånd från den typen av partier som Sverigedemokrater. De går i samma som andra partier längst ute på högerkanten. Det finns hur många benämningar som helst på dessa och det främsta är flera saker nämligen att man inte tycker att alla människor inte är lika mycket värda. I det fallet ser man banden till Nazisterna som hade många hatobjekt.

Främlingsfientligheten är en annan och jag hoppas verkligen att de flesta vet att vi har inte varit det land Vi är idag utan invandring. Religionsfriheten är en annan viktig demokratisk fråga. Jag ska inte göra det här inlägget längre och tycker Centern ska ha kredit för sin hållning där allt går inte att köpa för pengar som moderaterna trodde och kastade ut ett fläskben men Centern sa som de alltid sagt ett blankt nej till samarbete med Sverigedemokraterna. Inför det senaste riksdagsvalet sa även M och L och V nej till detta men det har de tre brutit mot. De går inte att lita på dessa som kan samarbeta med SD och mest förvånande är jag över att både L och V kan göra det och V som ställde upp med ett misstroende mot regeringen

Så här skriver Omni om centerns motiv. Centerpartiets vice partiledare Anders W Jonsson välkomnar Moderaternas landsbygdspaket, men säger att hans parti inte kommer att släppa fram Ulf Kristersson (M) som statsminister så länge som Sverigedemokraterna är med i bilden. Det rapporterar Expressen.
– När det handlar om regeringsbildning då finns det andra saker med, och klart är att släppa fram Ulf Kristersson i ett läge där SD har makt över hur Sverige styrs, det vill vi inte, säger han. Slut citat och jag är säker det kommer från centerns hjärta.

7 kommentarer

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      De har inte mer makt än de fått röster till. När flera partier ska göra upp får ingen som de vill oavsett vilken regering som styr

  1. Håkan

    Jag håller helt med dig,SVERIGE skulle ha varit ett helt annat land utan massinvällningen…ett bra land.

  2. Peter

    Hur har V brytit mot detta enligt dig? Genom att hålla sitt löfte de gjorde för 2.5 år sedan till regeringen om att om de bara nämnde marknadshyror så skulle de återta sitt stöd till sittande regering för att skydda hyresgästerna?

    Eller kanske genom att INTE tillfråga SD om stöd i misstroendeförklaringen?

    Eller kanske genom att ge S/C chansen ta tillbaka punkt 44 i en hel vecka?

    Eller kanske genom att återigen Nu när punkt 44 är borta – vilja ha en Löfvén-ledd regering, I samarbete med S/MP och C?

    Kanske genom att vara det enda av partierna utom MP, som inte ljugit för folket en halv sekund?

    Kanske genom att vara det parti som inte hymlat från sekund ett utan sagt att bara ni tar bort punkten om Marknadshyror så har regeringen vårt stöd. Och C och Annie bara benvägrat..?

    Kanske genom att NU efter allt kräva inflytande för sina mandat i en regeringsbudget? Allt för att kunna undvika att få ännu en punkt att behöva riva ner en socioliberal regering med?

    Kanske genom att inte begära höjda skatter, för att kunna nå någon slags budgetkonsensus med Centern och Lööf? Istället söka fokusera på punkterna de har gemensamt….

    Det skrämmande är att hur långt V än sträcker ut sin hand är inte C villiga att skaka den. De likställer den med SDs.

    Gratis glasögon till barn är preciiiiis samma som massåtervandring.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det har inte funnits något förslag att marknadshyror ska införas

  3. Kenth

    Som gammal sosse kan du väl förklara vad som är fel med SD.
    Detta ni håller på med är ju ren skär mobbing!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.