Umeå men även andra kommuner är intressant att flytta till

Novus/LKAB har gjort en undersökning för att titta på viljan hos folk att flytta till orter i Norrland. Glädjande nog är det Umeå som ligger bäst till. Till oss kan nämligen hela 42 % tänka sig en flytt till Umeå. Här gäller det för kommunen att jobba för att företag lägger sin verksamhet i Umeå. Det beror självklart att det är en trevlig stad med ett brett utbud och är säker på att kulturen är viktig för att skapa en bra livsmiljö. Jag påstår också att en bra service finns här inom den verksamhet kommen betalar för via skatter liksom närheten till universitet och universitetssjukhuset. Barnomsorg, skolor för barnen både högre utbildning liksom grund och gymnasieutbilning. Det är självklart att sånt tittar personer som har barn på detta.

Det här visar också att Socialdemokraterna kan bygga en växande stad med trygghet då brottsligheten i Umeå är mycket låg i förhållande till alla andra större städer och det är klart att Socialdemokraterna har styrt Umeå sedan 1980 med undantag från mandatperioden 1991-1994 när Borgligheten tillsammans med Miljöpartiet var de styrande i Umeå. Vi är självklart beredda att fortsätta styra Umeå även nästkommande mandatperiod.

Novus/LKAB undersökningen
När LKAB genom undersökningsföretaget Novus tillfrågat drygt 1000 personer om vilken ort som lockar för en eventuell flytt såg resultatet ut så här:
• Umeå, 42 procent.
• Luleå, 27 procent.
• Skellefteå, 14 procent.
• Kiruna, 8 procent.
• Gällivare, 4 procent.
 
Tidigare har frågan om ett flyttbidrag väckts inom politiken.
51 procent svarar att de skulle överväga en flytt om de fick ekonomiskt stöd för det. 27 procent menar att det skulle krävas mer än 100 000 kronor – medan 35 procent säger att inga pengar i världen kan locka dem till regionen.
Källa: Novus/LKAB.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.