Det är nog alldeles för tidigt att ropa faran är över när det gäller risken för att smittas av Covid

Hur blir fortsättningen när det gäller covid. Nu har det skett ökningar i många länder i bland annat Storbritannien. Lika är det i Sverige och man har även konstaterat att smittan kommer från personer som varit i något annat land. Det finns även smitta i OS byn. Flera svenska experter tror att det kommer att komma en fjärde våg om man nu kan talar om vågor när det gäller smitta när det i vissa länder i Europa men även i Kina regnat så mycket att det är byar och orter som har fått lerras och floder som
spolat rent. Jag lägger här ut två artiklar i rad om covid och smittspridning. Det gäller nog fortfarande att alla bör tänka på de regler som funnits och inte slappnar som om det inte finns någon smitta i omlopp

Här kommer citaten i rad från Omni. Deltavarianten av coronaviruset kommer att leda till en ny våg av covid-19 i Sverige. Den bedömningen gör infektionsläkaren Anders Björkman, sedan fallen nu börjat öka på flera håll, skriver SvD.
– Jag tycker att man kan säga att det här är början på den fjärde vågen, säger han till SvD.
Även om vaccinationerna gör att trycket på sjukhusen med största sannolikhet blir lägre under en fjärde våg är det ändå problematiskt, menar Björkman. Han påpekar bland annat att många unga som ännu inte hunnit vaccineras riskerar att drabbas av långtidscovid.
Även Leif Dotevall, ställföreträdande smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen, pekar ut unga som en risk. Han anser dock att Sverige har bättre förutsättningar att undvika en ny stor våg än exempelvis Storbritannien.

Svenskar som semestrar utomlands tar med sig covidsmittan när de kommer hem till Sverige. Det skriver flera regioner i sina lägesrapporter enligt en genomgång från Aftonbladet.
Trenden syns i sex regioner: Stockholm, Uppsala, Västmanland, Västerbotten, Östergötland och Dalarna. I till exempel Östergötland ser man smittspridning bland folk som åkte till fotbolls-EM och i Uppsala kommer smittan från spanska solkusten.
I Stockholm kommer ungefär en tredjedel av alla nya coronafall från hemkommande utlandsresenärer.
– Det är många. Många av dem har varit i Spanien, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Stockholm till Aftonbladet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.