Bränder och skyfall härjar runt om i världen

Det brinner och brinner skogar i Sverige men det brinner betydligt mer på andra platser på jorden. Värst är det I Ryssland där mer än enorma 4,2 miljoner hektar mark har brunnit i Den största delrepublik Jakutien i Sibirien vilket lett till att över 505 miljoner ton koldioxidekvivalenter har frisatts sedan i juni. Det är fruktansvärt. Det brinner även på flera platser i Europa där elden härjar både i grannländerna Grekland där Aten ligger under hot och Turkiet. Till Grekland har Sverige nu skickat två flygplan för vattenbombning och i Turkiet där brinner det så att det hotar ett kraftverk. Det är den enorma värmen som ställer till det och åskan bidrar också. Det här är bara två exempel och det händer på flera ställen. Det här är nog de allra flesta övertygad om att beror på klimatomställningen.

Den andra stora naturpåverkan bland annat i Sverige är det kraftiga regnat som skett på en del platser med översvämningar och vatten i hus. Även om det är en droppe i havet om man jämför vad som hänt i Tyskland och Belgien där det varit lerskred och ras som en följd av regnandet. I många länder i Asien har det också varit kraftiga nederbördsperioder i Kina Inden och alla andra länder där monsunen dragit fram. Den stad som kanske har det besvärligast är nog Nigerias huvudstad Lagos som har ständiga översvämningar och där bor 21 miljoner i storstadsområdet och man tror att ökade havsnivåer och regn kommer att göra att staden kommer att försvinna inom inte alltför lång framtid.

Har vi verkligen råd att låta detta fortsätta. Det tror jag inte ett dugg på för de katastrofer som nu sker ska betalas. Det är mycket märkligt att inte politiken och näringslivet världen över snabbt som fasen kan enas om att lösa detta Nu. Det kan ju vara ett enormts slöseri om allt som byggts upp kommer att mer eller mindre förstöras. Det här kommer världen aldrig ha råd med. Men det gäller att börja nu och inte vänta till i morgon. Det finns ju klimatförnekare lite här och där och vi har haft en i USA. De som inte vill delta får väl de som vill göra något åt sluta att handla med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.