Idag avslutas sommar OS i Tokyo och det gick ändå hyfsat för Sverige

OS i Japan avslutas idag. Det har varit framgångsrikt för Sverige med tre guld och varav 2 var väntade i alla fall för mig. Det var Daniel Ståhl som under en lång tid varit världens bästa diskuskastare. Lika överlägsen har Armand Duplantis varit i stavhopp som dessutom gjorde ett världsrekordförsök . Det var inte långt borta och han kommer nog att ta det senare i höst. I går vann Sverige dessutom laget hästhoppningen i en mycket spännande omhoppning där vi nog trodde Fredriksson skulle avgöra men han rev sista hindret men kom igen i omhoppningen och Sverige kunde vinna med en drygt en sekund. Tänk det är inte mycket med tre hästar med ryttare. Ryttarna är viktiga men det är ändå hästarna som gjorde jobbet. Däremot måste man fråga sig om ett OS är rätt tillfälle att ändra formen.

Det finns många andra fina prestationer och bäst av detta gjorde damlaget i fotboll som förlorade på straffar där lagkaptenen Seger hade chansen att slå in vinnarbollen men sköt strak över ribban. Visst var det bittert men jag tycker att Sverige var det bästa laget men det är inte alltid det bästa laget som vinner. Straffar är ett märkligt sätt att avgöra. Jag tror att vi hade bästa målvakten av alla lag. Hoppas hon fortsätter i tre år till då nästa OS sker. Nu skedde OS inför tomma läktare och det blir långt ifrån samma känsla som inför ett fullsatt stadion. Det var också jobbigt att kunna följa med då många tävlingar skedde mitt i natten men jag orkade bara stiga upp några gånger men telefonen är ett bra medel att följa idrott.

Sverige tog också flera silver där diskuskastaren Pettersson gjorde att det blev guld och silver i diskus. Sahra Sjöström tog också en silvermedalj på 50 meter fritt och hon måste ätas som ända haft en lång rehabtid under det som som skulle varit en tid för uppbyggnad blev något helt annat. Däremot hade jag väntat mig att någon till friidrottare skulle kunna ta medalj som Montler i längd men i löpgrenarna är vi inte alls nära och inte heller i kanot blev det medalj medan seglarna sin vana trogen gjorde det bra. Norge hade två guld i löpning och ett världsrekord vilket är fantastiskt gjort speciellt häcklöparen Warholm. Nu är det att redan nu börja blicka framåt till nästa OS som går i Europa och Paris. OS är en upplevelse med att få se sporter som man inte får se i vanliga fall samtidigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.