De nya reglerna om uppehållstillstånd kan ge forskarflykt så rätta till felet Morgan

Det har beslutats om nya regler när det gäller uppehållstillstånd som kan leda till forskarflykt. Det gäller för de som kommer utanför EU området. Det här har folk från Universitetsvärden sett. De som också menar att det blivit fel är Sveriges förenade studentkårer. Jag delar fullt deras synpunkter att det här måste rättas till. Det här visar också hur knepigt det kan bli med generella regler. Det här visar också på att den främlingsfientligt linjen som M och Sverigedemokraterna att begränsa all ty av invandring kan vara skadlig för Sverige. Regeringen måste göra undantag i detta fall och det snabbt.

Så här säger man på Omni om detta.
Regeringen har helt förbisett hur de nya reglerna för uppehållstillstånd slår mot doktorander och forskare från länder utanför EU/EES-området. Det skriver en rad debattörer från SULF, Sveriges universitetslärare och forskare, och SFS, Sveriges förenade studentkårer, på SvD:s debattsida.
”Vi kräver nu att politikerna i Sveriges riksdag gör ett omtag vad gäller högkvalificerade personers möjlighet att stanna i Sverige(…) Annars riskerar vi en forskarflykt av aldrig tidigare skådat slag”, skriver de.

2 kommentarer

  1. Krister

    Det är minst sagt lustigt hur debattören lyckas få regeringens misstag till att bli M:s och SD:s fel. På modernt dataspråk skulle man nog skriva *LOL* (laughing out loud).
    Det är en S-ledd regering som har dragit igenom de nya reglerna, ingen annan. Det är alltså S som är ansvariga, ingen annan. Att ens försöka låta påskina något annat är pinsamt.
    Ta och erkänn att den nuvarande regeringen har gjort fel och rätta till felet, istället för att försöka skylla på någon annan.
    Svagt.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Du är helt fel ute utan det är inte något skylla på någon annan utan det är sanning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.