Media behandlar inte partierna på samma sätt, i bloggen har jag några exempel som hur har media agerat om en S-riksdagsma anhållits för misstanke om våldtäkt som SDare och om moderat riksdagsman som är under utredning och även TV 4s reklam för enLiberal kandidat

Lika inför media finns inte. Tänk om det varit en Socialdemokratiskt riksdagsman som varit misstänkt för våldtäkt då är jag till 100% säker på att det varit ett fruktansvärd drev mot personen och mot det Socialdemoktmratiska partiet. Nu blev det ändå ganska lugnt trots att det denna gång gällde en riksdagsman för Sverigedemokraterna. Media behandlar inte Socialdemokrater på samma sätt.

Så har vi ett fall till och det är en moderat riksdagsman som hamnat i dagsljuset för att han på lite olika sätt varit i kontakt med en ung kvinna från MUF och riksdagsledamoten utreds av partiledningen för olämpligt sexuellt beteende, enligt uppgifter till Expressen, Aftonbladet och SVT Nyheter. Vilket djävla liv det skulle ha blivit i alla media om det var en Socialdemokrat.

Vilket djäkla liv det skulle ha blivit om Anders Pihlblad gjort samma intervju med en Socilademokraterna som kandiderar på riksdags listan som han gjorde förra söndagen. Så här skrev Andreas Lundgren på sin blogg inledningsvis. Nog har man sett mycket illa genom åren men frågan är om inte TV4:s agerande under morgonens Nyhetsmorgon slår alla rekord. Man bjöd in Dominika Peczynski, känd som tidigare sångerska i army of lovers och gift med före detta finansminister Anders Borg, att i 10 minuter breda ut sig om varför hon kandiderar till riksdagen för Liberalerna. Vilket djävla liv det skulle blivit på andra partier om Pihlblad gjort samma sak med en Socialdemokrat och när andra partier då kanske även andra medier reagerat.

När nämnde Pihlblad var ute med borgliga partifolk skrevs följande erat
Publicerad: 8 november 2007, 13:08
TV4:s politiske reporter Anders Pihlblad (bilden) är i blåsväder. På bilder i Aftonbladet syns han festa tätt omslingrad med moderaternas statssekreterare Ulrica Schenström, Fredrik Reinfeldts närmaste medarbetare. Slut citat. Vad tror ni man kunnat läsa om han gjort samma sak med en statssekreterare från Socialdemokraterna.

Tv4 måste ha tagit ett klart ställningstagande för borgligheten i sina program. Att göra Reklam som Pihlblad gjorde för en kandidat för Liberalerna har i alla fall knappast gått i Svt . Där ser man hur man straffar Carina Bergfeldt som samlat in pengar till förmån för dessa stakars barn i Afghanistan. Det har visserligen inga partirepresentsnter sagt något om nu. Men vi vet hur en del partier som SD inte gillar PUBLIC service. När det gäller TV 4,s klara ställningstagande som upprepats måste de företag som inte vill bli inblandade i politisk reklam sluta annonsera. Jag konstaterar även när det gäller den misstänkta våldtäkten utförd av en riksdagsman från SD så har ingen krävt att Jimmy Åkesson ska ge sin syn på det som riksdagsmannen sitter misstänkt för.

7 kommentarer

 1. Jan Sjöström

  Hej.

  Helt riktigt Lennart.

  Det saknar ”trovärdighet, att via oberoendets kanaler” erbjuda
  särintresset möjlighet till oemotsagd agitation.

  Det är fult att se partiers egennytta så självklart formulerad i
  allas vårt gemensamma rum. Nu tänker jag på partiet (s) och
  de s k presskonferenser (4 st) som ägt rum inom ”allas våra”
  väggar, den senaste tiden.

  I fyra tillfällen har L O och dess representanter givits utrymme
  i floskelklädd hyllning till ditt parti. Vad har särintresset L O
  att tillföra, mer än de hyllningar till partiet dom är där för att
  framföra! Sak samma eller inte, har inte i saken att göra.

  Demokrati kräver allas rätt till formulering, inte bara aktuellt
  parti.

  Med vänlig hälsning/ Jan Sjöström

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   LO är en medlemsorganisation och visst måste de kunna få föra fram åsikter som gynnar dess medlemmar. Vi har ju hört resturang och besöknäriningens företag mer eller mindre skyller en pandemi på politiken, minns jag rätt heter de väl Visitas

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Men media i alla fall alla utom SVT gör väl som de vill. De flesta ledarsidorna är Liberala men klarar liberalerna sig kvar i riksdagen. Tv 4 och Anders Pihlblad försöker hjälpa dem kvar

 2. Sven Johansson

  Media har en förfärlig slagsida. Allvarligt ur demokratisk synpunkt
  Att tidningarna i landet är nästan enbart borgarsupportrar
  Tv media har politiska kommentatorer som när de granskas så är det borgare

 3. Stefan

  Helt rätt Lennart. På jobbet frågade någon mig hur jag röstar. Jag sa vad tror du? Personen som är 22 sa ”säkert sosse” Jo jag röstade på dem senast.
  Då säger personen att ”så du tycker man ska betala hög skatt”
  Jag sa kolla under corona vi har lyckats bättre än många länder att folk klarar sig. Karensdagen har Försäkringskassan betalat. Jag sa att om man är sjuk så kostar vårdcentral nästan inget och måste du gå dit ofta är det högkostnadsskydd.
  Då säger personen att han aldrig är sjuk mer än två,tre dagar per år. Jo men med tiden kan man bli sjuk längre samt att det finns de som hamnar utanför osv.
  Men det går ju inte att förklara för folk som inte begriper.
  Personen sa att Moderaterna och Kristers som vill stoppa skjutningar osv.

  Men det vill väl alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.