USAs presidet har fått det hett om öronen för sitt agerande mot migranterna

Jag lägger här ut tre artiklar från Omni om den irritation som Biden fått när det gäller hanteringen av migranter som kommit och har flytt till USA. Han kan inte göra som Donald Trump gjorde. En stor irritation gäller också att folk skickas tillbaka utan att en prövning skett och att det kan strida mot internationella regler

Artikel 1
Kritiken mot Joe Biden växer inom Demokraterna efter bilderna på USA:s gränsmyndighets hårda behandling av haitiska migranter i Del Rio vid gränsen mot Mexiko, skriver Washington Post.
– Donald Trumps politik håller på att bli Bidenadministrationens politik. Det är många i det här landet som håller på att tappa tålamodet med den här administrationens inställning till asylsökande och invandrare, säger demokraten Julián Castro, bostadsminister mellan 2014 och 2017 under Barack Obama.
Senatens majoritetsledare, demokraten Chuck Schumer, uppmanar Joe Biden att upphäva den särskilda pandemiregel som gjort att hundratusentals asylsökande utvisats utan att deras ärenden prövats.
– Vi kan inte fortsätta denna hatiska och främlingsfientliga Trump-politik som bortser från våra flyktinglagar, säger han enligt New York Times.

Artikel två
Kaotiska scener utspelade sig på flygplatsen i Haitis huvudstad Port-au-Prince i samband med att ett plan med migranter som deporterats från USA landade, rapporterar CNN. Ursinniga människor kastade föremål mot planet de flugit med och försökte också ta sig tillbaka ombord.
Enligt NBC News ska människor också ha stormat ett annat plan och gått till attack mot piloter och personal från amerikanska migrationsmyndigheten ICE.
Incidenten inträffar sedan Biden-administrationen, trots hård kritik från det egna partiet, fortsatt att deportera några av de drygt 10 000 migranter från Haiti som befinner sig vid USA:s södra gräns.

Artikel 3
Att USA skickar tillbaka migranter till Haiti utan att först pröva deras skyddsbehov kan bryta mot internationell rätt. Det säger FN:s flyktingkommissarie Filippo Grandi till Reuters.
Han säger sig också vara chockad över de bedrövliga förhållanden som råder i det tillfälliga flyktinglägret i Del Rio i Texas där uppemot 14 000 migranter samlats under en bro.
Samtidigt reagerar vicepresident Kamala Harris starkt på de uppmärksammade bilderna på hur gränsvakter till häst med våld motar bort människor. I ett samtal med chefen för myndigheten för inrikessäkerhet, Alejandro Mayorkas, har hon påtalat vikten av att människor behandlas ”värdigt och humant i enlighet mer amerikanska lagar och värderingar”.
Deportationerna och bilderna har lett till hård kritik mot Biden-adminstrationen, bland annat från det egna partiet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.