UIK åter i högsta serien trots att det är 4 matcher kvar. Grattis UIK

I går blev det klart att UIK är åter i allsvenskan. Det är bara att gratulera hela laget och det gjorde även fritidsnämnden ordf. Ari.Leinonen efter matchen. Jag tycker i alla fall att det var klart för flera matcher sedan och att laget skulle falla ihop och inte gå upp när tre lag gör det var otänkbart. Tyvärr har jag inte haft möjlighet att besöka Gamliavallen sedan man fick ta in publik. Idag slogs även det publikrekord som fanns sedan länge sedan som UIK och Linköping. Man har gjort en fantastiskt bra säsong har ju ju på 22 matcher av 26 spelat ihop 54 poäng

Jag tror att laget håller bra klass i allsvenskan men några rutinerade spelare kan kanske behövas. Men det gäller att även de unga laget som spelade i serien i år är jag övertygad om att de kan utvecklas mycket. Men som sagt man måste även ha en beredskap för att spelare kan bli skadade. UIK går som sagt upp i högsta serien efter ett år i Elitettan. Hoppas också att det blir gott om publik igen när serien drar igång. Det märkliga tycker jag samtidigt är att det går att få fram ett damlag i högsta serien medan UFC forfarande håller på med spel i 3 ligan än vad man ska kalla det.

2 kommentarer

  1. Mattias

    Man undrar varför . Ser man på fotbollen som är Umeås största bredd idrott så är det märkligt att inte Umeå som stad kan även erbjuda herr fotboll högre upp i seriesystemet. Men kanske är just vår bredd idrott med massor av herrlag från div1 ner till div 5 som bromsar.
    Ser man till just breddidrotten så kan staden stoltsera med spelar som spelat i lanslaget och vunnit skytteligan i allsvenskan och många Umeå killar som gott vidare till tex Giffarna och blivit allsvenska spelare eller rena proffs utomlands. Tyvärr så hamnar en klubb som Ufc likt en hoppbräda för (talanger) ut till andra klubbar . Breddfotbollen är härlig men kanske blir elitfotbollen lidande på herrsidan . Sedan är det grymt bra att Uik går upp i högsta serien det gynnar Umeå fotbollen och alla som ideellt tar han om Umeå ungdomar i Umeå största idrott.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag har undrat på detta sedan man åkte ur allsvenska. Då valde man att spela andra kvalmatchen trots att det snöat mycket så planen blev som en lervälling för då var det inte konstgräs utan vanligt gräs och planen hade blivit klar mitt i sommaren. Jag sa till att jag tycker att de skulle spelat på Sandåkern konst gräs i stället för att skotta Gamliavallen. Jag trodde man skulle ha slagit Jungskile där eller i alla fall fått oavgjort vilket gjort man stannat kvar. Då hade man ett bra lag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.