Märkligt att inte världen agerar mot Saudiarabien och deras agerande och kränkningar av mänskliga rättigheter

Det finns länder där ett liv inte är värt så mycket och där ledaren kan beordra ett mord på en person som ledaren inte gillar. Vi vet att journalisten Jamal Khashoggi mördades när han var i Turkiet ett mord som man misstänkte var en order från kronprinsen Mohammed bin Salman. Vet inte om det mordet blivit utrett och rätt person som straffats. Nu anklagas han för han skickat en nordstats till Kanada för att mörda en före detta tjänstemannen Saad Aljabri. Jag tycker det är mycket märkligt att främst USA skyddar ledarskiktet i Saudi Arabien och de driver inte på i samma sätt som man gjort när det gäller andra länder. Det kan nog bero på att man säljer hur mycket krigsmateriel som helst dit. Jag har inte hört några starka reaktioner från presidenten Joe Biden. Någon gång borde världens ledare säga ifrån då man bedriver ett förtryck mot många personer och inte sköter sig när det gäller mänskliga friheter.

Så här skriver Omni om det senaste som hänt.
Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman anklagas för att ha skickat en mordstyrka till Kanada för att mörda den tidigare högt uppsatte saudiske underrättelsetjänstemannen Saad Aljabri.
I sin första intervju sedan han lämnade Saudiarabien 2017 säger Saad Aljabri till CBS 60 Minutes att kronprinsen ville få honom mördad bara dagar efter att journalisten Jamal Khashoggi mördades i Turkiet.
Motivet ska ha varit att Aljabri, som lever i exil och anklagas för ekonomisk brottslighet, ska ha vägrat återvända trots uppmaningar, skriver DN.
Två av Saad Aljabris barn samt hans svärson är fängslade i Saudiarabien och har förhindrats att lämna landet sedan kronprinsen fick makten. De anklagas också för ekonomisk brottslighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.