Nu är Magdalena Andersson vår nye partiledare och jag tycker det blir bra men vem blir hennes finansminister

Nu har Socialdemokraterna fått en ny ordförande nämligen Magdalena Andersson. Jag tror hon blir en bra ledare som håller ihop partiet. Däremot förstår jag inte vad man menar att politiken ska gå åt vänster när de allra flesta inte minst från LO gått så långt till höger som man kan komma nämligen till Sverigedemokraterna och det finns nog inte så mycket väljare att hämta från Vänsterpartiet. Jag vill att man ska föra en välfärdspolitik för alla. Där ingår sjukvård, äldreomsorg, barnomsorg, skola, infrastruktur, trygghetssystem mot sjukdom och arbetsskador, försäkring även mot arbetslöshet, kampen mot de kriminella nätverken och straff så det svider för brottsligheten, en stor del är att ta fullt ansvar för att jordklotet ska finnas kvar med mera. Helt enkelt tror jag på den generella välfärdspolitiken som varit vår ledstjärna i alla tider och kommer säkert att bli så även i framtiden. Kongressen pekar ju ut riktningen för partiet på alla nivåer.

Det mest spännande tycker jag det blir att få veta vilken som ska efterträda henne som finansminister när hon tillträtt som statsminister. Jag har ju min favorit men det pekar jag inte ut på min blogg.

En kommentar

  1. TAGE N.

    Ja nu känns det hoppfullt. Vår nya partiledare verkar både klok och besitta ett gooo och jädrar anamma. Jag hoppas och tror attvi nu får se riktig politik som tar arbetarnas intressen först och sätter ned foten mot både C o MP. Hellre riktig socialdemokratisk politik i opposition än att förnedra sig o köra C o MP politik. Men man vet ju aldrig, makten berusar och förtjusar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.