Stefan Löfvén har hållit sitt sista tal som partiordförande ett uppdrag som han skött mycket bra i en turbulent tid

Nu är Stefan Löfvens tid över som partiledare. Jag tycker han har gjort ett bra jobb både som partiledare och statsminister. Han fick jobbet som partiledare efter Håkan Juholt och det blev ett enat parti när han tillträdde. Nu är den tiden över och Stefan Löfven hall sitt sista tal som partiledare när han invigde årets S-kongress. I talet fokuserade han bland annat på barn och klimatfrågan.
-Det är vår gemensamma stora ödesfråga, säger han.

Dessutom jublade publiken när Löfven lovade mer vänsterpolitik.
-Samtidigt är högern fast i sin gamla, vanliga politik. De tror fortfarande att sämre ekonomisk trygghet och sämre möjlighet till utbildning gör att människor får jobb, säger Löfven.
– Vi socialdemokrater vet att de har lika fel nu som de alltid har haft. Vi socialdemokrater vet att vägen till arbete går via utbildning, aldrig via fattigdom. Hur svårt ska det vara?

Kongressens stora händelse, valet av Magdalena Andersson skedde i torsdags där hon blev vår nye partiordförande. Nu får vi se när hon även kan väljas som statsminister och det ser ut som att förhandlingarna med Centern om skogen och strandskyddet ska klaras av. Strandskyddet måste luckras upp och det är inte Miljöpartiet som ska ha ett veto på den frågan. Det behövs en uppluckring av den frågan det har vi inte minst i Umeå fått se under mycket lång tid. Jag tycker vi i Sverige och främst i Norra Sverige fått avsätta tillräckligt med skog som inte får brukas. En växande skog är viktig för klimatfrågan och jag vet ju att MP gått med på en skrivning tidigare om detta för annars har inte Stefan Löfven blivit statsminister. Ett parti med runt fyra % av väljarstödet ska inte ha veto på en sådan fråga. Då får de väl lämna regeringen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.