Vilken röra i Sveriges Riksdag

Man känner att det håller på att bli rena rama lekstugan i Riksdagen . Egentligen blev den utlösande faktorn att Centern ville ha Magdalena som statsminister men inte accepterade hennes budget. Det i sin tur blev att C bidrog till att det blev en budget på yttersta högern som SD är en del av. Så Centern tog egentligen två beslut som strider mot varandra. S-regering och en budget som SD har haft inflytande över.

Nu när högerbudgeten gick igenom har Magdalena sagt att hon Kan regera med den under nästa år. Miljöpartiet de valde i stället att hoppa av deltagande i regeringen. Det är väl inte helt oväntat och deras motiv är budgeten men jag tror även att de är oerhört besvikna på Centern då man haft förhandlingar med den om både skogen och strandskyddet. Jag har trots allt svårt att förstå MP för det är 20 miljarders förändringar i budgeten men den är väl på ca 1000 miljarder dvs 2 procent. Ebba Busch gav också Centerpartiet en riktig bredsida Och sa så här ”Det här är en centerpartistisk spagat som inte går ihop. C brukar våld på sina principer i båda ändar här.” Hon menade självklart att släppa fram S men gick emot budgeten.

Däremot förstår jag inte varför Magdalena måste begära entledigande från statsministerposten som hon är vald till och har inte presenterat någon regering. Under debatten sa Åkesson att om per Bolund blev minister med samma ansvar skulle man rikta misstroende mot honom. För att han inte skulle få ett misstroende har både S,Mp,C och V rösta emot.

Att Åkesson är emot Bolund är inte så konstigt när Bolund i debatt kallade högeralliansen för blåbruna. Han Åkesson spyr galla på andra men tål inte att någon kritiserar honom eller partiet för bland annat främlingsfientlighet eller vart de har sina rötter. Frågan som aldrig kommer att få svar på är varför Centern inte i en andra omgång röstade på S-budgeten. Hon menade att det är en vänsterbudget medan jag har hört någon analytiker säger att det kan man inte se. Det här är ju tredje gången S får styra med högerns budget. Det man också kan se att det blir rörigt med SD. Det är nog många som är trött på vad som i övrigt händer runt dem. Först är det hela tiden hot som misstroendeförklaringar och de glömmer bort eller vad de gör så för då det är folkets vilja vilka som sitter i riksdagen. Samtligt har SD inte rent runt sig då det är en Europaparlamentariker som dömts för sexuella handlingar och en lokalpolitiker som är misstänkt för styckmord. Den enda personen som beter sig sansat är faktiskt Magdalena Andersson. Skulle tro att högerflanken är rädda för att hon kommer att bli en som drar väljare till Socialdemokraterna och att hon dessutom har mycket bred kompetens. Det ser ut som om hon väljer att bli en som leder en Socialdemokratisk minoritets regering då alla som ställde upp på henne kommer att göra det igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.